TKH'den Maltepe saldırısı açıklaması: AKP diktasının faşist saldırısına boyun eğmeyeceğiz!

Bugün İstanbul Maltepe'de yaşanan faşist saldırı ile ilgili Türkiye Komünist Hareketi bir açıklama yayınladı.

TKH'den Maltepe saldırısı açıklaması: AKP diktasının faşist saldırısına boyun eğmeyeceğiz!

Bugün İstanbul Maltepe’de Türkiye Komünist Hareketi üyelerine dönük yapılan faşist saldırı ile ilgili TKH Genel Merkezi tarafından bir açıklama yayınlandı.

“AKP diktasının faşist saldırılarına boyun eğmeyeceğiz” denilen açıklamada, “yaklaşık yüz kişilik faşist bir güruhun saldırısı ‘demokrasi ve Yenikapı ruhu’ diyen AKP rejiminin gerçek yüzünü bir kez daha göstermiştir.” ifadeleri yer aldı.

Açıkamanın bütünü şu şekilde:

“Laiklik Buluşması etkinliği çalışmalarına gerici-faşist saldırı

AKP diktasının faşist saldırısına boyun eğmeyeceğiz!

Bugün İstanbul Maltepe’de, Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Maltepe İlçe Örgütü tarafından yapılan, 6 Kasım tarihinde düzenlenecek “Laiklik Buluşması” etkinliğinin tanıtım çalışmalarına gerici-faşist bir saldırı gerçekleşmiştir. Yaklaşık 100 kişilik faşist bir güruhun saldırısı “demokrasi ve Yenikapı ruhu” diyen AKP rejiminin gerçek yüzünü bir kez daha göstermiştir.

Beş üyemizin yaralandığı bu saldırı organize bir saldırıdır.

AKP iktidarı ile MHP arasında yaşanan “başkanlık” yakınlaşmasının ve AKP’nin OHAL düzeninin açık bir faşizme doğru yol aldığı, partimize yapılan bu saldırıyla bir kez daha görülmüştür.

Partimiz TKH, 6 Kasım tarihinde “Laiklik Buluşması” adıyla bir salon toplantısı yapma kararı almış, gerekli bütün hukuki başvurular gerçekleştirilmiş ve konuyla ilgili halkımıza duyuru çalışmalarına başlamışken gerçekleşen bu organize saldırı, tek başına OHAL kanunlarıyla değil, sokak gücüyle de her alanda baskının devreye sokulduğunun ilanıdır.

Bu ülkenin komünistleri, OHAL ile, faşizm ile, diktatörlük ile ve fiili saldırılar ile susturulma girişimlerine boyun eğmez!

Partimiz TKH, 6 Kasım’da Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenlenecek olan “Laiklik Buluşması” etkinliğini büyük bir güçle yaparak halkımızın sineceğini düşünenlere yanıtını verecektir.

Bu saldırıya karşı siyasi ve hukuki gerekli bütün adımları atacağız.

Partimiz çalışmalarını bulunduğu her alanda kararlılıkla sürdürecektir.

Türkiye Komünist Hareketi Genel Merkez”