Ülke genelinde internet kesintisi için mahkeme kararı verildiği ortaya çıktı!

İnternetteki yavaşlama ve kesintilerinin Gölbaşı Sulh Ceza Hâkimliği'nin kararıyla uygulamaya konulduğu ortaya çıktı.

Ülke genelinde internet kesintisi için mahkeme kararı verildiği ortaya çıktı!

HDP’li milletvekillerine yönelik gözaltı kararlarının ardından Türkiye genelinde başlayan internet yavaşlama ve kesintilerinin Gölbaşı Sulh Ceza Hâkimliği’nin kararıyla uygulamaya konulduğu ortaya çıktı.

HDP’ye yönelik operasyonun ardından ülke çapında internet kullanıcıları sosyal medya ağlarını ve haber sitelerini günlerce kullanamamıştı. Büyük tepkilere yol açan kesintilerin ardından, Başbakan Binali Yıldırım bizzat açıklama yaparak, kesinti uygulamasına güvenlik tedbirleri kapsamında gidildiğini kaydetmişti.

Konuyla ilgili Habertürk‘ten Deniz Çiçek‘in haberine göre, hükümet, ‘kamu düzeni’ gerekçesiyle haberleşmeyi engelleyebiliyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), erişim sağlayıcılara internetin yavaşlatılması kararını iletti. Düzenleme kapsamında, BTK’nin erişimin engellenmesi kararını 24 saat içinde sulh ceza hâkiminin onayına da sunması gerekiyordu. Kurum da Gölbaşı Sulh Ceza Hâkimliğine başvurdu. Yasal olarak hâkimin 48 saat içinde karar vermesi gerektiğinden, Gölbaşı hâkimi de geciktirmeden 24 saat içinde onayı verdi. Böylece, internetin yavaşlatılmasının yasal altyapısı da oluşmuş oldu.