VİDEO | Öztürk Yılmaz'dan Mete Yarar'a sert sözler: Sen kimsin de konuşuyorsun, konuşamayacak adamsın

Eski Musul Başkonsolosu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, IŞİD'in 49 kişiyi rehin aldığı konsolosluk baskını ile çarpıcı açıklamalarda bulunurken Mete Yarar'a da sert sözlerle yüklendi.

VİDEO | Öztürk Yılmaz'dan Mete Yarar'a sert sözler: Sen kimsin de konuşuyorsun, konuşamayacak adamsın

Eski Musul Başkonsolosu, CHP milletvekili Öztürk Yılmaz, IŞİD’in 49 kişiyi rehin aldığı konsolosluk baskını ile çarpıcı açıklamalarda bulunurken, ‘güvenlik analist’i Mete Yarar’ın konsolosluğu tahliye etmeye yanaşmadığı şeklindeki iddialarını sert bir dille reddetti. Yılmaz’ın konuşması sırasında araya girmek isteyen Yarar’a “Sen kimsin de konuşuyorsun, konuşamayacak adamsın” sözleriyle tepki vermesi dikkat çekti.

Öztürk Yılmaz, konsolosluk baskınına ilişkin açıklamalarında, “16 yıldırım telgraf yazdım tahliye ile ilgili. Şurası işgal edildi, şöyle oldu böyle oldu. Uçak istedim, helikopter istedim göndermediler. Şimdi bu şerefsizliği kim aktardıysa benimle yüzleşmesi lazım. Dışişleri bakanlığında 16 kripto duruyor. Herhalde ben ölsem beni gömüp öteceklerdi.” ifadelerini kullandı.

IŞİD 2014 yılında, Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu’na baskın yapmış ve dönemin Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu 49 kişiyi rehin almıştı.

Yılmaz ve rehineler 101 günlük sonra IŞİD’in elinden kurtarılmıştı.