Yandaş vicdansızlık: Linç kampanyası

'Beyaz Show' programına bağlanan Ayşe Çelik'in sözleri medyaya nasıl yansıdı?

Yandaş vicdansızlık: Linç kampanyası

Beyazıt Öztürk’ün sunduğu ‘Beyaz Show’ programına telefonla katılan bir izleyicinin sözleri üzerine yandaş medyada linç kampanyası başladı.

Diyarbakır’da öğretmenlik yapan Ayşe Çelik telefonla bağlandığı programda, “Ülkenin doğusunda yaşananların farkında mısınız?” sorusuyla başladığı konuşmasında, medyanın tutumuna işaret ederek, “Burada yaşananlar ekranlarda çok farklı aktarılıyor. Sessiz kalmayın. İnsan olarak biraz daha hassasiyetle yaklaşın. Görün, duyun ve artık bize el verin. Yazık, insanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın.” dedi.

Bunun üzerine AKP’ye bağlı yayın organlarında hep bir ağızdan “Beyaz Show’da PKK propagandası” başlıklarıyla bir linç kampanyası başladı. Ayşe Çelik’in dile getirdiği gerçekler yandaş medyada çarpıtılarak yansıtılırken Star gazetesi, “Beyaz Show’da PKK’ya tek söz söylemeden örgüt propagandası yapan sözde öğretmen ve buna yer veren Beyaz büyük tepki topladı. Öğretmen olduğunu iddia eden Ayşe Çelik adında bir kişi Kanal D ekranlarında yayınlanan Beyaz Show’a telefonla bağlanarak HDP’li vekiller ve PKK yandaşlarıyla aynı ağızdan konuştu ve herkesin gözü önünde örgüt propagandası yaptı” diye yazdı.

Sabah gazetesi ise RTÜK’ü göreve çağırdı. Sabah’ın Twitter hesabından, ‘Beyaz Show’da PKK propagandası’ başlığıyla paylaştığı habere “RTÜK bu görüntülere neden sessiz?” mesajı paylaşıldı.

Gazetenin internet sitesinde de, “Öğretmen olduğunu iddia eden Ayşe Çelik adında bir kişi Kanal D ekranlarında yayınlanan Beyaz Show’a telefonla bağlanarak HDP’li vekiller ve PKK yandaşlarıyla aynı ağızdan konuştu ve herkesin gözü önünde örgüt propagandası yaptı” denildi.

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenleri kontrol etmiş

Yine yandaş medyada çıkan haberlerde, “Diyarbakır’da öğretmen olarak görev yapan üç Ayşe Çelik bulunduğu, bu kişilerden hiçbirinin o telefon bağlantısında örgüt propagandası yapan kişi olmadığı belirlendi.” denilirken Milli Eğitim Bakanlığı da Beyazıt Öztürk’ün programına telefonla bağlanarak öğretmen olduğunu söyleyen Ayşe Çelik’in, yapılan araştırmalar sonucu öğretmen olmadığının anlaşıldığını duyurdu.

“Doğan TV ve Kanal D ilk günden bugüne devletin yanında yer almıştır”

Öte yandan ‘Beyaz Show’ programının yayınlandığı Kanal D televizyonu, programda yaşananlar ile ilgili olarak bir açıklama yaptı.

“Bir provokasyonun perde arkası” spotuyla paylaşılan açıklamada, Ayşe Çelik’in kendilerini kandırdığını iddia eden kanal, “Beyazıt Öztürk, istisnasız bu ülkede herkesin sevdiği, programında asla siyasete yer vermeyen, toplumun her kesimini kucaklayan tarzına rağmen böylesi bir provokasyonun içine çekilmeye çalışılmıştır. 23 yıllık yayın tarihinde ülkemizin değerlerine ve menfaatlerine bakışı çok belirgin olup, terörün her türlüsüne karşı Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü ilke edinmiş Kanal D olarak hem böylesi bir provokasyonun hedefi olmanın hem de akla hayale gelmeyecek senaryolarla yıpratılma gayretinin üzülerek farkındayız. Doğan TV ve Kanal D ilk günden bugüne devletin yanında yer almıştır.” denildi.

 

Böylece, son dönemde Aydın Doğan’ın televizyon ve gazetelerine yönelen propaganda suçlamalarının da karşılığını bulmuş olduğu bir kez daha görüldü.