6 çocuğun yanarak öldüğü Kuran Kursu'nda 'kusursuz' bulundular!

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 6 çocuğun yanarak can verdiği Kuran kursuyla ilgili iddianame çıktı.

6 çocuğun yanarak öldüğü Kuran Kursu'nda 'kusursuz' bulundular!

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde 6 çocuğun yanarak can verdiği Kuran kursuyla ilgili iddianame çıktı. İddianamede, binanın ruhsatsız ve elektriğinin kaçak olduğu belirtilmesine rağmen eğitim-öğretim yapılması için izin veren ilçe müftüsü ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kusuru bulunmadı.

Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’ne bağlı Karaağaç Köyü’nde, Kulp Müftülüğü’ne ait Kur’an Kursu’nda sabaha karşı çıkan yangında ilk belirlemelere göre 6 çocuk ölmüş, 6 çocuk yaralanmıştı.

Savcılılığın Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen 6 sayfalık iddianamesinde, Kur’an Kursu öğreticisi Faruk Işık ve Köy Muhtarı Özcan Ceylan hakkında “Görevi kötüye kullanma” ve “Taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçlarından 3’er yıldan 18’er yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. Kuran Kursu binasını inşa eden Köy Muhtarlığı İhtiyar Heyeti’nde yer alan Abdullah Cengiz, Hanifi Dizmen, Hiyasettin Bartar ve Sebahattin Çankaya’nın ise “Taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 2’şer yıldan 15’er yıla kadar hapis ile cezalandırılmaları istendi.

Kuran kursunun Kulp Müftülüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren resmi bir kurs olduğu, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 25 Ekim 2011 tarihli 1534 sayılı yazısıyla faaliyete başladığı belirtilen iddianamede, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen olur belgesi ile kursun 2011-2012 eğitim ve öğretim döneminde faaliyete başladığı kaydedildi.

Bina ruhsatsız, elektrik kaçak

Kuran kursunun eğiticisi ve sorumlusu Faruk Işık’ın iddianamede yer alan ifadesinde, 2015 yılının Eylül ayında kursta göreve başladığını belirterek, kurs binasının ruhsatının olup olmadığını, elektrik tesisatının hangi firma tarafından yapıldığını ve elektrik tesisatı ile ilgili herhangi bir proje olup olmadığını bilmediğini iddia etti. İfadesinde, kurs binasında herhangi bir elektrik sayacına rastlamadığını, kursa ait elektrik faturasının gelmediğini dile getiren Işık, Kur’an kursunu yatılı hale getirdikten sonra elektrik aboneliği için başvurmayı düşündüğünü ancak bunu yapamadığını söyledi.