AKP'den malumu ilam: Öyle sokaktan 18 yaşındaki genci alıp milletvekili yapacak halimiz yok

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 18 yaşındaki gençlere de seçilme hakkıyla ilgili malumu ilam etti.

AKP'den malumu ilam: Öyle sokaktan 18 yaşındaki genci alıp milletvekili yapacak halimiz yok

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, başkanlık teklifini de içeren anayasa değişikliğinde yer alan 18 yaşındaki gençlere de seçilme hakkıyla ilgili itirafta bulunarak, “Öyle sokaktan bir tane 18 yaşındaki genci alıp milletvekili yapacak halimiz yok.” diye konuştu.

İnşaat patronlarının sendikası İNTES’in 26’ncı Genel Kurulu’nun açılışında konuşan Bakan Arslan, sanılanın aksine 18 yaşına gelmiş herkesin milletvekili olamayacağını anlatırken, ‘kriterleri’ şu sözlerle ifade etti:

“Diyoruz ki; gençlerin nasıl ki seçme sorumluluğu varsa, cezai ehliyeti varsa seçilme hakkı da olsun. Ama öyle sokaktan da bir tane 18 yaşındaki genci alıp getirip milletvekili yapacak halimiz yok. Kendini yetiştirecek, dünyayı okuyacak. Parti aday yaparsa alıp o genci vatandaşın karşısına çıkacak, ondan sonra seçilecek. Yoksa, 18 yaşında ağzı süt kokan çocuk mu bizi idare edecek, diyenler var. İdare etmek diye bir şey yok.”