AKP'li yazar: '15 Temmuz şehitleri'ne saygı duruşu saçmalık

Star yazarı ve AKP'li eski milletvekili Resul Tosun "şehitler için saygı duruşunda bulunmanın saçmalık olduğunu" yazdı.

AKP'li yazar: '15 Temmuz şehitleri'ne saygı duruşu saçmalık

AKP’nin yayın organlarından Star gazetesi yazarı ve AKP eski Tokat Milletvekili Resul Tosun, 15 Temmuz’da hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunmanın ‘saçmalık’ olduğunu söyledi. “Şehitlik dini bir kavramdır” diyen islamcı yazar Tosun, dinde saygı duruşu diye bir şeyin yeri olmadığını belirtti.

Resul Tosun, Star‘da yayınlanan bugünkü “Şehitlere saygı duruşu saçmalığı” başlıklı yazısında, “İsmini yerini zamanını yazmayacağım. Amacım kırmak dökmek değil. Sadece sorgulamak ve ikaz etmek istiyorum” diyerek bir AKP’li belediyenin etkinliğinde yapılan saygı duruşunu eleştirdi.

“Epey zaman oldu AK Partili bir belediyemizin düzenlediği ‘medeniyetimiz’in de konu edildiği bir paneli dinlemeye gittim” diyen Resul Tosun’un yazısındaki o bölüm şöyle:

“Sunucu elindeki kağıdı okuyan sıradan biri değildi. İslami düşünceyi benimsemiş görünüyordu. Panelin açılışında salondakileri 15 Temmuz şehitleri için bir dakika saygı duruşuna davet etti. Hadi seküler kesim bunu yapıyor ve kendilerince bir gerekçeleri vardır diyelim. Peki ‘medeniyetimiz’ konulu bir panelde üstelik şehitler için saygı duruşunun bir anlamı var mı? Medeniyetimizin en belirgin özelliği dinimizdir, kültürümüzdür. Şehitlikde dini bir kavramdır. Ne medeniyetimiz de ne de dinimizde ölüler için saygı duruşu diye bir şey yoktur.”