Arjantin işçi sınıfı, kapitalizme karşı greve hazırlanıyor

Arjantin'in başkentinde gerçekleşecek olan Dünya Ekonomik Forumu'nun başlangıç gününde işçiler, kapitalist ekonomi politikalarına karşı greve hazırlanıyorlar.

Arjantin işçi sınıfı, kapitalizme karşı greve hazırlanıyor

Arjantin işçi sınıfı, ülkelerinde süregelen kapitalist ekonomi politikalarına karşı kuvvetli bir greve hazırlanıyor.

Latin Amerika’da gerçekleşecek olan Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) başlayacağı Perşembe gününde, Arjantinli onlarca işçi sendikası ve halk örgütlenmesi, Başkan Mauricio Macri’yi ve onun neoliberal ekonomik politikalarını protesto etmek için grev çağrısında bulundu.

Arjantin’in başkenti Buenos Aires’de Perşembe günü başlayacak olan Dünya Ekonomik Forumu’na (WEF) sermaye sınıfının binlerce temsilcisi katılarak, işçi sınıfı üzerindeki sömürülerini nasıl daha fazla arttırabileceklerini tartışıyor olacak.

Kapitalizmin işçi sınıfını sömürü ve kemer sıkma politikalarına karşı işçi sınıfının haklı tepkilerini göstermek için gerçekleşecek olan eylemlere, sınıf mücadelesi düzleminde daha ılımlı bir çizgiye sahip olan ve Arjantin’in en kalabalık sendikası olan Arjantin Genel Emek Konfederasyonu (CGT) da katılacak.

Arjantin’deki yerel televizyon kanallarından birisi olan Voice of America’ya konuşan Arjantin Genel Emek Konfederasyonu (CGT) lideri Carlos Acuna Pena, “Bu grev çağrısının yapılmasının birçok sebebi var ve umarım bu grev, iktidarın işçileri gerçekten dinlemesini sağlar.” açıklamasını yaptı.

Arjantin’deki güncel durum

Gerçekten de Mauricio Macri, Başkanlık görevine geldiği 2015 yılından bu yana ülkede birçok kemer sıkma politikası kapsamında işçi sınıfının büyük mücadeleler sonucunda kazanmış oldukları sosyal ve ekonomik hakları ortadan kaldırmış ve özelleştirmelerin önünü açarak birçok kamu hizmetini sermayeye peşkeş çekmişti.

Bunlarla birlikte, ülkede aynı zamanda gaz ve elektrik kullanım ücretleri sürekli olarak artmakta, işsizlik yükselmekte, devlet kurumları fesh edilerek sorumlulukları özel sektöre devrediliyor.