Avrupa Birliği'nden Bitcoin'e kısıtlama

Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi, Bitcoin gibi sanal para birimlerinin kullanımına dair bir dizi yeni düzenlemeyi hayata geçirmeyi kararlaştırdı. Kararlaştırılan yeni düzenlemelerin amacının para aklamanın ve terörizmi finanse etmenin önüne geçmek olduğu belirtiliyor. Bitcoin’i de kapsayan sanal para birimlerinin kullanımına dair yeni düzenlemelerin bir kısmı şöyle; Ön ödemeli (pre-paid) kartların kullanımı sınırlandırılacak Şirket sahipleri için... View Article

Avrupa Birliği'nden Bitcoin'e kısıtlama

Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi, Bitcoin gibi sanal para birimlerinin kullanımına dair bir dizi yeni düzenlemeyi hayata geçirmeyi kararlaştırdı. Kararlaştırılan yeni düzenlemelerin amacının para aklamanın ve terörizmi finanse etmenin önüne geçmek olduğu belirtiliyor.

Bitcoin’i de kapsayan sanal para birimlerinin kullanımına dair yeni düzenlemelerin bir kısmı şöyle;

  • Ön ödemeli (pre-paid) kartların kullanımı sınırlandırılacak
  • Şirket sahipleri için şeffaflık gereksinimleri arttırılacak
  • Bitcoin ticareti yapan ve sanal para cüzdanı (wallet) sağlayacıları, sanal paraya sahip olan kullanıcıların kimliğini tespit edecek.
  • Ulusal araştırmacılara, ulusal banka hesap kayıtları da dahil olmak üzere bilgiye daha fazla erişmelerini sağlayacak.

Konu ile ilgili görevlendirilen Hollandalı politikacı Judith Sargentini, aralarında Britanya, Malta, Güney Kıbrıs, Lüksemburg ve İrlanda’nın da bulunduğu bazı ülkelerin, sanal para birimlerinin kullanımına dair getirilen bu yeni düzenlemelerin ülkelerin ekonomisini olumsuz etkileyebileceğinden endişelendiklerini belirtti.