Aydın Doğan'a zorla getirme kararı

Mahkeme, Petrol Ofisi'nde (POAŞ) "örgütlü şekilde akaryakıt kaçakçılığı" yapıldığı iddiasına ilişkin davada sanık Aydın Doğan'ın zorla getirilmesine karar verildi.

Aydın Doğan'a zorla getirme kararı

Petrol Ofisi’nde (POAŞ) “örgütlü şekilde akaryakıt kaçakçılığı” yapıldığı iddiasına ilişkin iş adamları Aydın Doğan ile Ersin Özince’nin de aralarında bulunduğu 47 sanığın yargılandığı davada, sanık Aydın Doğan’ın bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verildi.

Duruşmada alınan savunma ve taleplerin ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Aydın Doğan hakkında bir sonraki duruşmaya zorla getirilme kararı çıkarılmasına hükmetti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca hazırlanan iddianamede, POAŞ’ın 2001-2008 yılları arasında yurtdışından Türkiye’ye akaryakıt ithalatı yaptığı ve Gümrük Birliği olmayan ülkelerden yapılan ithalatın birlik üyesi olan İngiltere’den yapılmış gibi gösterdiği öne sürülerek, gümrüklere sahte belge ibraz ederek vergi muafiyeti sağlandığı, vergi kaçırıldığı ve devletin POAŞ tarafından zarar uğratıldığı öne sürülüyor.