Bakan Zeybekci dalgasını geçiyor: OHAL'i kim ister allah aşkına, iktidar olarak biz istiyor muyuz ?

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'den "OHAL'i biz istemiyoruz" açıklaması geldi.

Bakan Zeybekci dalgasını geçiyor: OHAL'i kim ister allah aşkına, iktidar olarak biz istiyor muyuz ?

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan ettiği OHAL uygulamasını 4’üncü kez uzatarak Türkiye’yi KHK’larla yönetmeye çalışan AKP’de Hükümet üyeleri ciddiyetten uzak açıklamalar yapıp kamuoyunu yanıltmaya devam ediyor.

Şaibeli ve meşruiyeti tartışmalı 16 Nisan referandumunun sonuçları gereği partisine resmen dönerek fiili ‘başkanlık’ koltuğuna oturan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, AKP’nin önde gelen isimleri OHAL’in kalkacağı sinyali şöyledursun, devam edip etmeyeceği sorularına dahi tepkiyle karşılık verirken Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’den “OHAL’i biz istemiyoruz” açıklaması geldi.

Patronlar kulüplerinden Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından yaptırılan eğilim anketi sonuçlarının açıklandığı basın toplantısına katılan Zeybekci, burada OHAL’in ekonomiye etkileri üzerine bir soruya da yanıt verirken şu ifadeleri kullandı:

” Olağanüstü hali kim ister allah aşkına? İsteyen kimse var mı ? Cumhurbaşkanımız, asla, Başbakanımız asla. Hükümetimiz asla. Ak parti iktidarı olarak biz OHAL istiyor muyuz ? Asla. OHAL’i gerektiren şartların biran önce ortadan kalkmasını ve Türkiye’de OHAL’in sonlanmasını hep beraber istiyoruz. Bu keyfe keder birşey değil ki . OHAL mi istedik durup dururken. Terörist başı hala Amerika’daki en önemli gazetelerde makale yayınlayabiliyor. Türkiye’de kendisine bağlı teröristlere hala her türlü mesajı ulaştırabiliyor. Sosyal medyadaki sapkınların mesajlarıyla Türkiye’nin nasıl tehdit altında olduğunu hep beraber görüyoruz. Bölücü terör örgütünün faaliyetleri ve diğer terör örgütleri faaliyetleri ortada. Türkiye biran önce olmaması gereken bu OHAL’den kurtulacaktır. Bu sürdürülebilir değildir” şeklinde konuştu.