Başbakan Binali Yıldırım: Türkiye bulunmaz bir malzeme!

Başbakan Binali Yıldırım, Habertürk TV, Bloomberg HT ve Show TV ortak yayınında, Habertürk TV Genel Müdürü Veyis Ateş ve gazeteciler Muharrem Sarıkaya ile Sevilay Yılman’ın sorularını yanıtladı. Yıldırım, Türkiye’nin kurucu üyesi olduğu Avrupa Konseyi’nin anayasal konulardaki danışma organı Venedik Komisyonu’nu “Türkiye’nin seçimi size mi kaldı?” sözleriyle eleştirdi. Yıldırım, tekrar bir çözüm süreci başlama olasılığı olup... View Article

Başbakan Binali Yıldırım: Türkiye bulunmaz bir malzeme!

Başbakan Binali Yıldırım, Habertürk TV, Bloomberg HT ve Show TV ortak yayınında, Habertürk TV Genel Müdürü Veyis Ateş ve gazeteciler Muharrem Sarıkaya ile Sevilay Yılman’ın sorularını yanıtladı.

Yıldırım, Türkiye’nin kurucu üyesi olduğu Avrupa Konseyi’nin anayasal konulardaki danışma organı Venedik Komisyonu’nu “Türkiye’nin seçimi size mi kaldı?” sözleriyle eleştirdi.

Yıldırım, tekrar bir çözüm süreci başlama olasılığı olup olmadığına dair de “Hayır, yok. Çözüm süreci bir fırsattı, o sürece ihanet ettiler dolayısıyla o defter kapandı” diye konuştu.

Yıldırım, 16 Nisan’da yapılması planlanan referandum için “Hayır” oyu kullanacak kişilerin terörle yaftalanmasına ilişkin olarak “Vatandaşlarımıza diyoruz ki FETÖ kendini parçalarcasına ‘Hayır’ için kampanya yapıyor, PKK ‘Hayır’ kampanyası yapıyor. Biz de diyoruz ki terör örgütleri bu kadar hayır için kendilerini yırtıyorsa burada evet vermenin bu ülkenin geleceği için bir faydası var. Normal vatandaşlarımızın ‘Hayır’ veya ‘Evet’ tercihini bir sınıflandırmaya tutup vatandaşlarımızı terör örgütüyle ilişkilendirmek bizim haddimiz değil. Böyle bir manaya çekilmesi bizi rencide eder” ifadelerini kullandı.

Yıldırım’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Türkiye bulunmaz bir malzeme”

Avrupa’da son yıllarda İslam korkusu, ırkçı söylemler ve milliyetçilik akımlar zemin kazanıyor. Bu da merkez siyaseti tehdit ediyor. Burada Türkiye bulunmaz bir malzeme. Diyoruz siz gelecek vizyonunuz gözden geçirin. Avrupa’nın vicdanı olan bir kitle var. Bunların sesi çıkmıyor. Marjinal siyasetin içinde olan partiler var. Onlar bizi hedef alıyor. Avrupa ülkelerini bize bağlayan en önemli varlık bizim soydaşlarımızdır. İlişkileri germenin bize faydası olmaz Avrupa’ya zararı olur.”

Hollanda ile ilişkiler kesilmeyecek

“Dışişleri Bakanımızın uçağının indirilmemesi yapılan en büyük ayıptır. Aile Bakanımıza yapılan iş kontrolden çıkarmıştır. Fiili durumun karşılığı verilecektir. Bu konuda özür ve bu işe sebep olanlara hesap sorulması, vatandaşlarımıza yapılan şiddet mağdurlarına haklarının iade edilmesi. Bundan sonrası izlenecek zamanı gelince yapılacaktır. Tamamen ilişkileri kesmek değildir.”

Konsolos gözaltına alındığı için özür dilendi

“Konsolos gözaltına alındığı için özür dilendi… Oradaki sivillerin bu işte aşırı sağ söylemlerin etkisinde kalınarak böyle kararlar alınıyor, bunlar barışa katkısı olmaz. İç huzursuzluklarına artırır ciddi bir bedeli olur. Bu karara içeride olabilecek sonuçların nereye varacağını görmeyebilirler…
 
Blick: ‘Erdoğan’ın diktatörlüğüne hayır’
 

Venedik Komisyonu’nu kararı tamamen siyasi. Herkes haddini bilsin. Avrupa ‘Hayır’cılarla aynı şarkıyı söylüyor. Türkiye’nin seçimi size mi kaldı? FETÖ, PKK’nın ileitşim ağları çok sıkı çalışıyor bu ülkelerin kamuoyunu etkiliyorlar. Türkiye ile ilgili olumlu bir haber yok. Ama işlerine gelmiyor. İsviçre’de Blick diye gazete Türkiye ile ilgili manşet atmış ‘Erdoğan’ın diktatörlüğüne hayır’ diye. Bizim milletimiz basiretli neye karar vereceğini bilir. Bu telkinler ters teper.”

Kılıçdaroğlu iyi anlattı!

“Gelecek ülkemizin geleceği, gençlerimizin geleceği Binali Yıldırım’ın geleceğinden önemli. İnsanlar fani. Kılıçdaroğlu beni düşüneceğine milleti düşünsün. Çalışsın. Benim tavsiyem ona Evet demesidir. Çünkü bu Kılıçdaroğlu bizim bu anaysa değişikliği ile ilgili anlatamadığımız şeyleri iyi anlattı. Aslında o her şeyi özetledi. Onun yardımcısı çıktı dedi biz anayasayı tersinden okuyoruz.”

“HAYIR diyenleri terör örgütleri ile ilişkilendirmek haddimize değil”!

“Böyle anlaşılıyorsa bunu düzeltmek lazım. Bizim dediğimiz şu. FETÖ kendini parçalarcasına hayır kampanyası yapıyor. PKK yine aynı şekilde. Biz de diyoruz ki terör örgütleri bunu yapıyorsa evet demenin milletimiz için büyük faydası var. Hayır diyenleri terör örgütleri ile ilişkilendirmek bizim haddimize değil. Biz bir hakikati ortaya koymaya çalıştık. Hayır kampanyasını bu kadar canla başla yağlıyorlarsa biz bunları sevindirmeyelim ve evet diyelim”

“CHP’nin sorumsuz muhalefet anlayışı…”

“Bu seçim bildirgesinin ana omurgasını gençler oluşturuyor. Gençlerimiz bugünün ortakları yarının umududur. Bu gençleri baştacı yapacağız. Peki size ne vaat ediyoruz? Sizden sadece siyasete girmenizi istiyorum.” Bunu söyleyen Kılıçdaroğlu. Kılıçdaroğlu şimdi ne diyor. 18-25 yaş arasında 8 milyon genç var. Diyor ki askerlikten muhaf olacaklar. iki yıl çalışıp ömür boyu emekli olacaklar. kendi çocuklarına ikbal sağlamaya çalıyorlar. Kusura bakmayın ama bu millet bunları görecektir. Bu CHP’nin sorumsuz muhalefet anlayışının yansıması. Seçme yaşının 25’e oradan 18’e biz düşürdük. Kaldı ki bu 18 yaş değil. 18’i bitirecek 25’e kadar. 18 yaşında ehliyet veriyoruz ama araba kullanamazsın diyoruz. Evleniyorsun, ailenle ayrı yaşıyorsun ama seçilmeye gelince yok. Sanki hepsi 18 yaşında olacak, Kılıçdaroğlu dışarıda kalacak. Bırak gençler girsin siyasete kardeşim. Böyle bir mantık olamaz.”