Başbakan Yıldırım'dan Reina katliamı sonrasında garip ifade: Terör bizi korkutamaz, biz terörü korkuturuz

Başbakan Binali Yıldırım Ortaköy'deki saldırıyla ilgili konuştu.

Başbakan Yıldırım'dan Reina katliamı sonrasında garip ifade: Terör bizi korkutamaz, biz terörü korkuturuz

Başbakan Binali Yıldırım Ortaköy’deki saldırıyla ilgili konuştu. Yaralıları ziyaret ettiğini ifade eden Yıldırım, “Terör bizi yıldıramaz. Birliğimizi bozamaz. Terör bizi korkutamaz, biz terörü korkuturuz. Üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorunumuz yoktur” dedi.

Yıldırım’ın açıklamasından satırbaşları şöyle:

“Silahlı eylem gerçekleştirildi. Türk ve yabancı uyruklu olmak üzere 39 masum savunmasız insan hayatını kaybetti. Yaralılardan durumu kritik olanlar var. Onun için de hastaneler bütün gayreti gösteriyor. Yaralıları ziyaret ettik. Durumları iyi. Terör insanlığın ortak dersidir. Terörle hiçbir yere varılmaz. Terörün amacı birliğimizi beraberliğimizi bozmaktır.

Türkiye hem bölücü terör örgütüne karşı, hem FETÖ’ye hem de Suriye ve Irak’ta DEAŞ’a karşı savaşıyor. Bunun bir karşılığı olacak. Bugün burada olan terör yarın başka bir ülkede olabilir.”

“Terör bizi korkutamaz…”

“Terörle mücadelede çifte standart terör mücadelesini başarıya ulaştırmaz. Terör bizi yıldıramaz. Birliğimizi bozamaz. Terör bizi korkutamaz, biz terörü korkuturuz. Üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorunumuz yoktur.”

“Noel Baba kılığının aslı astarı yok”

“Noel baba kılığına girmiş ifadesinin aslı astarı yok. İçeri girip rastgele her tarafa ateş ederek bu kadar insanımızın ölümüne neden oluyor. Silahını da olay yerinde bırakıp kargaşadan yaralanarak olay yerinden uzaklaşıyor. Saldırganın kimliğine ilişkin ihtimaller şekillenmeye başladı. Yoğun koordinasyon içerisinde yapılan çalışmalar daha sonra kamuoyunun bilgisine sunulacak.”