Bekir Bozdağ: Bir toplumun toplantı yapmasına izin vermeyen bir demokrasi olabilir mi?

Almanya'nın Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın katılacağı duyurulan toplantı için verilen izin geri çekildi.

Bekir Bozdağ: Bir toplumun toplantı yapmasına izin vermeyen bir demokrasi olabilir mi?
Almanya’nın Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın katılacağı duyurulan toplantı için verilen izin geri çekildi. Bozdağ’ın bugün Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinin Gaggenau kentinde düzenlenen referandum etkinliğine katılması bekleniyordu.

Gaggenau yönetimi Bozdağ’ın etkinlikte kalabalığa konuşma yapması için verdiği izni geri çekti.

Bekir Bozdağ: Böyle bir demokrasi olabilir mi?

İptal kararına ilişkin açıklama yapan Bozdağ, “Bunun adı demokrasi değil” ifadesini kullandı. Bozdağ, şunları söyledi:

“Bugün akşam saat 19.00’da Gaggenau şehrinde yaşayan Türk toplumuyla bir araya gelecektik. Müracaatlar yapıldı, gerekli izinler alındı. Ancak toplantıya saatler kala belediye park yetersizliğini gerekçe göstererek toplantıyı iptal etti.
Maalesef izinleri alınmış bir buluşmayı yapma fırsatı bulamadık. İnsan hakları, demokrasi hukuk üstünlüğü üzerine konuşmalar yapan Alman makamlarının Türk toplumunun bir toplantı yapmasına tahammül edememiştir.

İfade hürriyeti bu kapsamda önemli bir hak. Bunun adına demokrasi diyorsunuz. Bu net bir şekilde demokrasi ve ifade özgürlüğüyle ifade edilebilir değil. Bir toplumun toplantı yapmasına izin vermeyen bir demokrasi olabilir mi? Maalesef bugün bunu yaşadık. Daha önce de bunun örneklerini gördük. Cumhurbaşkanımıza da izin verilmemişti.
Ama terörist başına izin verilmişti. Onların toplantı gösteri hakkı var demokratik bir ülkenin bakanının toplantıda görüşlerini açıklamasına izin verilmiyor. Meşru hükümetler için büyük engeller çıkarılıyor. Bunun adı demokrasi değildir. Bu demokrasiyi içselleştirmemiş olmanın göstergesidir. Bundan çok büyük rahatsızlık duyduğumu buradan ifade etmek isterim.

“Ben de Adalet Adalet Bakanı ile toplantımı iptal ettim”

Almanya’da sayın Zeybekçi’nin de programının iptal edildiğini duydum. Demokratik ülkeler bunlara izin vermez. İfade hürriyeti bütün demokrasilerde teminat altındadır. Bu haklar burada yok sayılıyor. Türkiye söz konusu olduğu zaman yok sayılıyor.
Ben de Almanya Adalet Bakanı ile yapacağım toplantıyı iptal ettim.”