CHP'de Fikri Sağlar ve kurultay kararı

CHP Merkez Yönetim Kurulu, CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar hakkında disiplin soruşturması talep etti.

CHP'de Fikri Sağlar ve kurultay kararı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu, CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar hakkında disiplin soruşturması talep etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, MYK toplantısı sonrası yaptığı basın açıklamasında gelişmeye ilişkin “MYK’da yapılan değerlendirmeler ışığında Mersin milletvekilimiz Fikri Sağlar’ın basında yaptığı açıklamalar nedeniyle hakkında disiplin soruşturması başlatılması için parti meclisinden talepte bulunulmasına oy birliği ile karar verilmiştir” ifadelerini kullandı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Fikri Sağlar’ın parti yönetimini hedef alan konuşmalarının ardından dünkü grup toplantısında Kılıçdaroğlu dünkü grup toplantısında , “Parti içi kavgaya asla izin vermeyeceğiz. Kavga edenleri kapının önüne koyacağız” demişti.

Olağan kongre kararı

Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de, partide olağanüstü kongre yapılmayacağını, olağan kongre takvimini ise bugün başlattıklarını belirtti.

Fikri Sağlar: PM’de de dile getirmiştim

Kararın ardından Fikri Sağlar’dan açıklama geldi. Sağlar’ın açıklaması şöyle:

Disiplin soruşturması başlatılması doğrusu beni üzdü. Söylediklerimin ne olduğunu tartışmaktansa ‘Neden havuz medyasına bu beyanatı verdiniz?’ diye disiplin işlemi başlatıldı. Sözlerimi parti meclisinde de dile getirmiştim. Ben konuşurken sayın Altay (Engin Altay’ı kastediyor) herhalde uyuyordu. Ben bu disiplin başlatılmasının çok haklı görmüyorum. Ben 35 yıllık siyasetçiyim. Koltuk sevdasında hiç olmadım. Şu anda 3’üncü dönem PM üyesiyim.

Ekmeleddin İhsanoğlu meselesi bugün bizi rejim değiştiren hale getirdi.

Aykırı seslerin çıkmasını kapının önüne koymakla tehdit ediyorsunuz. Kapının önü Türkiye Cumhuriyeti’nin toprağıdır. Ben kapının önüne konacak birisi değilim.