Ciner medya matbaalarını kapatıyor: Çok sayıda çalışan işten çıkarılacak

Geçtiğimiz haftalarda bünyesindeki Habertürk TV’de çok sayıda kişiyi işten çıkaran Ciner Medya’nın şimdi de iki matbaasını kapatma kararı aldığı öğrenildi.  Toplam 30 çalışanı işsiz bırakacak bu karara gerekçe olarak “maliyetleri azaltma çabası”nın gösterildiği belirtiliyor. Grubun İstanbul’da basacağı gazeteleri Ankara ve İzmir’e buradan gönderme planı içinde olduğu ifade ediliyor. Medyaradar‘ın haberine göre Gazete Habertürk’ün HT Egeli eki... View Article

Ciner medya matbaalarını kapatıyor: Çok sayıda çalışan işten çıkarılacak

Geçtiğimiz haftalarda bünyesindeki Habertürk TV’de çok sayıda kişiyi işten çıkaran Ciner Medya’nın şimdi de iki matbaasını kapatma kararı aldığı öğrenildi. 

Toplam 30 çalışanı işsiz bırakacak bu karara gerekçe olarak “maliyetleri azaltma çabası”nın gösterildiği belirtiliyor. Grubun İstanbul’da basacağı gazeteleri Ankara ve İzmir’e buradan gönderme planı içinde olduğu ifade ediliyor.

Medyaradar‘ın haberine göre Gazete Habertürk’ün HT Egeli eki de kapatılmayı bekliyor. Yakın zamanda kapatılması planlanan ek nedeniyle gazetenin İzmir bürosunda şu an gergin bir bekleyiş hakim olduğu belirtiliyor.

4 yılı aşkın bir süredir çalışanların maaşlarına zam yapılmadığı gerekçesiyle geçtiğimiz aylarda Habertürk Gazetesi ve televizyonu emekçileri eyleme gitme kararı almıştı.

Bu karar sonrası yönetim ile çalışanlar arasında büyük krizler çıkmış, konu uzun süre medya sitelerinin gündeminde yer almıştı.