Donald Trump'tan KDHC'nin fırlattığı balistik füzeye ilişkin açıklama

Güney Kore merkezli Yonhap haber ajansının aktardığına göre, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) bugün bir kıtalararası balistik füze fırlattı. ABD ve Japonya’dan, fırlatılan füzeye ilişkin açıklamalar geldi. Japonya merkezli NHK haber ajansının aktardığına göre, fırlatılan balistik füze yaklaşık 50 dakika havada kaldıktan sonra Japon sularına düştü. Pentagon kaynaklarına göre ise füzenin yaklaşık 1,000 KM gittiği... View Article

Donald Trump'tan KDHC'nin fırlattığı balistik füzeye ilişkin açıklama

Güney Kore merkezli Yonhap haber ajansının aktardığına göre, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) bugün bir kıtalararası balistik füze fırlattı. ABD ve Japonya’dan, fırlatılan füzeye ilişkin açıklamalar geldi.

Japonya merkezli NHK haber ajansının aktardığına göre, fırlatılan balistik füze yaklaşık 50 dakika havada kaldıktan sonra Japon sularına düştü. Pentagon kaynaklarına göre ise füzenin yaklaşık 1,000 KM gittiği belirtiliyor.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD olarak KDHC’nin “icabına bakacaklarını” ve ABD’nin KDHC’ye yönelik politikasında bir değişiklik olmayacağını belirtti.

Japonya Dışişleri Bakanı Koro Bessho ise Japon hükümetinin KDHC’nin bu tavrını mümkün olan en güçlü şekilde kınadıklarını belirtti.

15 Eylül’den beri herhangi bir fırlatmayan KDHC’ye karşı Birleşmiş Milletler (MB), Avrupa Birliği (AB) ve NATO tarafından bir çok yaptırım uygulanıyor. Son olarak KDHC, ABD tarafından terör örgütleri listesine eklenmişti.