"Emekli olurum" umuduyla günde 12 saatten fazla çalışıyordu: 62 yaşındaki metal işçisi iş cinayetinde can verdi

Kayseri'de, çalıştığı metal fabrikasında kum kazanına düşen 62 yaşındaki işçi yaşamını yitirdi.

Kayseri OSB’de Valeo, Mercedes gibi fabrikalara da üretim yapan Ortadoğu Döküm Sanayi fabrikasında çalışan 62 yaşındaki metal işçisi Elbeyi Algül, alınmayan önlemler nedeniyle hayatını kaybetti.

Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 10. Cadde’deki metal fabrikasında yaşanan olayda, fabrikada işçi olarak çalışan Elbeyi Aygül, dengesini kaybederek kum kazanına düştü. Çalışma arkadaşlarının ihbarı üzerine olay yerine 112 ekipleri gönderildi. Fabrikaya gelen sağlık ekipleri 62 yaşındaki işçinin hayatını kaybettiğini belirledi. Aygül’ün cenazesi otopsisi yapılmak üzere Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Yapılan otopsinin ardından Aygül’ün cansız bedeni Erkilet mezarlığında toprağa verildi.

Günde 12 saatten fazla çalışıyormuş

Polis, ekiplerinin olayla ilgili soruşturması sürerken Evrensel‘de yer alan habere göre, ölüm haberinin ardından konuşan bir Ortadoğu Döküm Sanayi fabrikası işçisi, “Sendikalaşma nedeniyle sayıyı yarı yarıya düşürdüler. Bizim ‘Halo Dayı’ dediğimiz Elbey Algül günde 12 saat ve fazlasını çalışıyormuş. Sonucu bu işte” diyerek tepki gösterdi.

Kazanın yaşandığı bölgede hiçbir güvenlik önleminin olmadığı söyleyen işçiler, “Ayakkabı, baret, eldiven hiçbir şey yok. Çünkü patron parasına kıyamıyor. Mahkemede son görevimiz olarak şahitlik yapacağız” dedi.

İşçiler, “Halo Dayımız çok temiz bir insandı. Kimseyi kırmadı. En temizimiz oydu. Ama patron güvenlik önlemi almadı ve Halo Dayıyı elimizden aldı. Hesabını soracağız” dediler.

Emekli olmak umuduyla çalışıyordu

Kayseri Devlet Hastanesi acil girişine gelen Elbey Algül’ün yakınları ise ağıtlar yaktı. Emeklilik için çalıştığını ifade eden aile üyeleri, “Oğulları babasına ‘gitme, çalışma’ dediler. Ama o bir umut ’emekli olurum’ diye çalışmaya devam etti” diye konuştu.