Erdoğan buyurdu, YÖK harekete geçti: Yardımcı doçentlik için çalışma başlatılıyor

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'yardımcı doçentlik'le ilgili çağrısının ardından Yükseköğretim Kurulu harekete geçti.

Erdoğan buyurdu, YÖK harekete geçti: Yardımcı doçentlik için çalışma başlatılıyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘yardımcı doçentlik unvanının kaldırılması’ yönündeki çağrısından sonra bir çalışma grubu oluşturulmasına karar verdiklerini ve çalışmalara hızlı bir şekilde başladıklarını söyledi.

YÖK tarafından Bilkent Otel’de düzenlenen İslam Ülkeleri Rektörleri Forumu’nun sonuç bildirgesini açıkladıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Saraç, Erdoğan’ın yardımcı doçentlik ile ilgili açıklamalarının anımsatılması üzerine, “Sayın Cumhurbaşkanımızın sözleri yükseköğretim sistemine yeni bir soluk getirilmesi yönünde çok olumlu bir yönlendirmedir.” dedi. Saraç’ın sözleri şöyle:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın bu husustaki açıklamasından sonra aynı gün, yani dün bir çalışma grubu oluşturulmasına karar verdik ve çalışmalarımıza hızlı bir şekilde başladık. Çok yakın bir süre içinde konuyu zamana yaymadan somut bir önerinin oluşacağını burada söylemek isterim. Buradaki öncelik yardımcı doçentlik mevcut sistemdekilere hiçbir şekilde olumsuz etkisinin olmaması, bu yönde atılacak adımın yükseköğretim sistemine yeni bir soluk getirmesi. Sayın Cumhurbaşkanımızın da zaten bu husustaki sözleri bu yeni bir heyecan yeni bir soluk getirilmesi yönünde çok olumlu bir yönlendirmedir.”

Saraç, “mevcut yardımcı doçentlerin hiçbir mağduriyet yaşamamaları ve kazanımlarını kaybetmemeleri için azami dikkat edileceğini” söyledi.

Erdoğan “Şu yardımcı doçentlik olayı nedir ya?” demişti

Erdoğan, dün yaptığı açıklamada üniversitelerdeki yardımcı doçentlik konusuna değinerek “Ülkemdeki rektörlerimizden de bir ricam var. YÖK Başkanımız ile de bunu konuşuyorum. Allah aşkına şu yardımcı doçentlik olayı nedir ya? Şunu bir gözden geçirsin. Yardımcı doçentlikle ön kesiyoruz. Dünyanın kaç yerinde acaba yardımcı doçentlik var? Ben araştırdığım yerlerde doğrusu böyle bir mekanizma pek görmüyorum. Bunu birileri birilerini oyalamak için yapmışlar. Bu, gerçekten ilmiye sınıfına bir paravan, engel oluşturuyor. Bunu aşmamız lazım ve aşacağımıza inanıyorum” demişti.