Erdoğan'dan 'Man Adası' belgeleri sonrası ilk açıklamalar

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisi ve ailesi hakkında dile getirdiği “Yurtdışındaki para hesapları” iddiaları ile ilgili ilk açıklamasını yaptı. Erdoğan, belgeler karşısında istifa çağrısını yalanlamayıp, “O kağıtların ne olduğunu bir kendisi bir de onu eline tutuşturanlar biliyor.” derken, Kılıçdaroğlu’na da “Yine aynısı söylüyorum ispat et ben Cumhurbaşkanlığından çekileceğim ama edemezsen sen... View Article

Erdoğan'dan 'Man Adası' belgeleri sonrası ilk açıklamalar

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisi ve ailesi hakkında dile getirdiği “Yurtdışındaki para hesapları” iddiaları ile ilgili ilk açıklamasını yaptı.

Erdoğan, belgeler karşısında istifa çağrısını yalanlamayıp, “O kağıtların ne olduğunu bir kendisi bir de onu eline tutuşturanlar biliyor.” derken, Kılıçdaroğlu’na da “Yine aynısı söylüyorum ispat et ben Cumhurbaşkanlığından çekileceğim ama edemezsen sen de çekil CHP’nin başına bela olmaktan” diye seslendi.

AKP lideri, Kılıçdaroğlu’na “Maaşallah kendisinde manda derisi gibi yüz var” diyererek hakaret etmekten de çekinmedi.

Erdoğan’ın konuşmasından bazı başlıklar şöyle:

“Anladın mı Kemal?”

Açılışını yaptığımız 7,7 milyar lira yatırım bedeli olan 375 eserin milletimize şehirlerimize ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Geçtiğimiz 15 yılda Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan ülkemize kazandırılan 7 bin 200 eseri milletimize sunduk. Belediye Başkanlığı dönemimizde İstanbul adeta susuzluktan kıvranıyordu. 2.5 milyar dolar borçla İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni devraldık. Hem borçları bitirdik hem İstanbul’daki çöp dağlarını temizledik. İstanbul’un içme suyu sorununu büyük ölçüde hallettik.

Biz yatırımlarda da yerli ve milli bir anlayışı öne çıkardık anladın mı Kemal? AK Parti iktidarları döneminde hizmete alınan baraj sayısı 508’dir. Çok ciddi yatırımlar yapıldı. Artık en büyük en iddialı projeleri bile kendi müteahhitlerimiz kendi işçilerimizle yapabiliyoruz.

“Çevrecilikte kimse bizle yarışamaz”

Sadece ülkemizle kalmadı KKTC’ye de su götürdük. Bu dünyada uygulanabilir bir şey değildi bu adımı attık. Afrika’da da 2 milyon insanın temiz içme suyuna kavuşmasını temin ettik. Her eserin temelini atarken açılş tarihini pazarlık usuluyle öne çıkararak ilan ediyoruz. Fevkalade bir durum olmadıkça belirlenen tarihta açılışı yapıyoruz. Çevrecilikte de bizimle kimse yarışamaz. Yok Greenpeacmiş yok oymuş yok buymuş. Kaç ağaç diktiniz?

“Kılıçdaroğlu’nun hayatı yalan”

Geçtiğimiz 15 yılda sadece Orman ve Su İşleri alanında değil her konuda ülkemize çağ atlattık. Öğretmen sayımızı 506 binden 906 bine çıkartarak. Şimdi konuşuyorlar öğretmene şu kadar maaş verseniz. Bizim verdiğimizi kim verdi? Biz geldiğimizde 500 lira 600 liraydı şimdi 3 binlere getirdik. Ama bu Kılıçdaroğlu bunları bilmiyor ki? Hayatı yalan. Sağlıkta çalışan sayısını 378 binden 892 bina çıkartarak her alanda tam bir devrime imza attık. Sosyal sigortalar kurumunda görev yaptın yolsuzluklarını anlatacağım, nasıl batırdın anlatacağım. Kılıçdaroğlu acaba o genel müdürlük döneminde bir dikili ağacın var mıydı?

‘Man Adası’na cevap

Ülkemizin bu kadar sıkıntısı varken bir de anamuhalefetin hezeyanlarına cevap vermekle uğraşıyoruz. Karşımdaki zatta ve aynı kafadaki kesimlerde utanma olmadığı için mecburen bu konulara girmek zorunda kalıyoruz. Bir iddia ortaya attı. Biz de kendisini müfteri ilan ederek iddialarını ispata davet ettik. Dün çıktı yurt dışındaki şirkete şu kişi şu kadar milyon dolar para gönderdi diye sözler söyledi. Elindeki bir tomar kağıdı sallayarak dekont dedi. Kağıtları gazetecilere vermedi. Avukatlar ilgili savcılığa veriniz dedi. O kağıtların ne olduğunu bir kendisi bir de onu eline tutuşturanlar biliyor. Bu zatın ilk iftira atışı değil. İsvçre’de hesaplarım olduğunu söyledi ispata davet ettim gösteremedi rezil kepaze oldu. Yine aynısı söylüyorum ispat et ben Cumhurbaşkanlığından çekileceğim ama edemezsen sen de çekil CHP’nin başına bela olmaktan. Aynı taktiği Sayın Baykal’a uygulayarak onun da başını belaya soktu. İspata davet ettiğimizde hatırlamıyorum dedim millet onun için buna çarkçı Kemal diyor. 

Manda derisi gibi yüz var

Dün avukatımız açıklama yaptı. Bu açıklamada iddialar yalanlanarak kağıtların derhal savcılığa verilmesi en azından medyayla paylaşılması çağrısında bulunuldu. Avukatlara sordum henüz gelişme olduğunu duymadık dediler. Madem belgelerin elinde olduğunu söylüyorsun kürsüden sallamayı bırak milletimizle ilgili mercilerle paylaş git teslim et. Suçlu varsa git teslim et. İddia ettiği kağıtlardaki isimlerin çoğı ticaretle uğraşan milyonlarca liralık işler yapan insanlardı. Eski Özel Kalem Müdürm diye iddia ettiği şahıs hiç bir zaman özel kamel müdürm olmadı. Mustafa Gündoğan bana ne zaman özel kamel müdürlüğ yapmış ispat et. Bu zat bir işadamıdır. Bir şirkete milyonlarca dolar para gönderdiğini iddia etti. İddiası bu paraların yurt dışındaki bir şirkete gönderildiği. Ticaretle uğraşan birisi yurt dışına da para havale eder. Ömründe taş üstün ataş koymamış birisine bunları anlatmanın zorluğunu biliyorum. Kaldı ki bu 5 isim zikrettiği şirkete para göndermiş değil. Hatta aksine onlara para geldi para gitmedi. Bu yapılan işlerde hiç bir sorun yoktur. Yurtdışına giden tek kuruş para yoktur. Bu zatın söylediği yalan mı? Yalan. Bir kez daha müfteri duruma düştü mü düştü. Maaşallah kendisinde manda derisi gibi yüz var.