Eski AKP'li Ertuğrul Günay: İlk defa YSK Başkanı oran açıklamadan bir tarafın kazandığını ilan etti

Eski AKP'li bakan Ertuğrul Günay, referandumla ilgili YSK'nın aldığı aldığı skandal kararlara ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Eski AKP'li Ertuğrul Günay: İlk defa YSK Başkanı oran açıklamadan bir tarafın kazandığını ilan etti

AKP iktidarının bir dönem Kültür ve Turizm Bakanlığı yapan Ertuğrul Günay, başkanlık referandumu sırasında YSK’nın aldığı aldığı skandal kararlara ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de ilk defa bir YSK Başkanı’nın oran açıklamadan bir tarafın kazandığını ilan ettiğini söyleyen Günay, “Aslında bu tam bir Pirus zaferidir. Bence kazanılmamış bir yarışmamış devlet erki, devlet gücü kullanılarak kazanıldığının ilan edilmesidir” diye konuştu.

Eski Bakan Ertuğrul Günay’ın T24‘e yaptığı değerlendirmelerin ilgili bölümü şöyle:

“Sayın Cumhurbaşkanının söylediği deyimden yola çıkarsak önce Üsküdar’da kaybetti. Yıllardan beri  siyaset yaptığı, oturduğu,  özel ilişkileri olan ilçede kaybetti. Bu çok özel bence. Ardından İstanbul’da kaybetti. Yıllardan beri ilçe başkanlığı yaptığı İstanbul’da kaybetti. Türkiye’nin ekonomisine en büyük katkıyı yapan İstanbul, Ankara,  İzmir. Adana Antalya, Muğla, Hatay ve Diyarbakır gibi dinamik illerde kaybetti. Bütün bunların sonucunda yüzde birin altında bir farkla kazandığını iddia ediyor ve ilk defa YSK  Başkanı oran açıklamadan bir tarafın  kazandığını ilan etti. Aslında bu tam bir Pirus zaferidir.Bence kazanılmamış bir yarışmamış devlet erki kullanılarak kazanıldığını ilan edilmesidir. Sayın Cumhurbaşkanının tecrübeli bir siyasetçi olarak bu sonucu iyi okuyacağını bundan önce yaptığı gibi Türkiye’yi kanatmaktan ve kanırtmaktan bazı konularda zorlamaktan Türkiye’nin toplam iradesinin ötesinde konularda zorlamaktan kaçınacağını ve sakınacağını umut ediyorum.”