FARC, dünyaca ünlü futbolcu Higuita'ya adaylık teklifi götürdü

Kolombiya'da eski gerilla grubu FARC, 2018 seçimleri için futbol efsanesi Rene Higuita’ya adaylık teklifi götürdü.

FARC, dünyaca ünlü futbolcu Higuita'ya adaylık teklifi götürdü

Ülkelerindeki barış süreci sonrasında Kolombiya devletiyle karşılıklı olarak silah bırakan eski gerilla grubu FARC, 2018 yılında gerçekleşecek olan seçimlerde partilerinde rol alması için Kolombiyalı unutulmaz futbol efsanesi Rene Higuita’ya adaylık teklifi götürdü.

Telesur’un haberine göre FARC liderlerinden Rodrigo Granda, Rene Higuita’ya yönelik yaptığı çağrıda, 2018 yılında ülkelerinde gerçekleşecek olan seçimlerde Higuita’nın FARC listesinden aday olarak yer almasını teklif etti. Konuşmasında, Higuita’nın kendilerine yardımcı olmasını umduğunu belirterek, başkanlık seçimlerinde de FARC’ın adayı olabileceğini ifade etti.

Kolombiyalı efsanevi futbolcu Rene Higuita ise, FARC’ın söz konusu teklifini üzülerek reddetmek zorunda olduğunu belirterek, “Varlığımın ana ekseni ve tutkum olan futbolla bağlantım devam ediyor… Kendimi adadığım profesyonel uğraşım futbol olmaya devam edecek” diye konuştu. FARC’la siyaset yapmanın “özel akademik bir eğitim gerektiren iş” olduğunu da sözlerine ekledi.

Rene Higuita kimdir?

Esas pozisyonu kalecilik olan, ancak maçın ilerleyen dakikalarında kendine hakim olamayarak topla birlikte rakip oyunculara çalım atarak forvet hattına doğru açılabilen, kalesinde kurtardığı toplar kadar rakip takıma attığı gollerle de kendinden bahsettirebilen nadir oyunculardan birisi Rene Higuita. 1995 yılında ülkesinin ulusal takımının kalesini korurken İngiltere takımının kaleye yolladığı şutu “akrep kurtarışı” ile karşılaması, tüm dünyanın kendisinden bahsettirmesine sebep olmuştu. İngiltere karşısında yaptığı bu kurtarış, futbol dünyasının unutulmaz hareketleri arasında girmesine yetmişti. Şu anda 51 yaşında olan Rene Higuita, Kolombiya liginden Atletico Nacional takımının kaleci antrenörü olarak görev yapıyor. Higuita, futbol yaşantısının haricinde ülkesindeki siyasal mücadeleye de destek olmuş bir isim. Son olarak, FARC’ın 2016 yılında gerçekleştirdiği Ulusal Gerilla Konferansı’na katılmış ve bu konferansta FARC’ın silah bırakarak legal alanda siyaset yapması gerektiğini savunmuştu.