Fransa’dan beyaz yakalı işçileri yakından ilgilendiren müjde

Fransa’da beyaz yakalı işçilerin mücadelesi sonuç getirdi. 2017’nin ilk günlerinden itibaren Fransa’da artık beyaz yakalı işçiler, izin ve çalışma sürelerinin dışında kalan saatlerinde e-postalarını kontrol etmeme hakkını elde etti. Sendikalara üye olan işçilerin yürüttüğü mücadele sonunda elde edilen yeni yasaya göre işçiler bundan böyle çalışmadıkları saatlerde e-postalarını kontrol etme zorunda kalmayacak. Yeni yılın ilk günlerinden... View Article

Fransa’dan beyaz yakalı işçileri yakından ilgilendiren müjde

Fransa’da beyaz yakalı işçilerin mücadelesi sonuç getirdi. 2017’nin ilk günlerinden itibaren Fransa’da artık beyaz yakalı işçiler, izin ve çalışma sürelerinin dışında kalan saatlerinde e-postalarını kontrol etmeme hakkını elde etti.

Sendikalara üye olan işçilerin yürüttüğü mücadele sonunda elde edilen yeni yasaya göre işçiler bundan böyle çalışmadıkları saatlerde e-postalarını kontrol etme zorunda kalmayacak. Yeni yılın ilk günlerinden itibaren yürürlüğe giren yasa sayesinde işçiler, “gizli çalışma saatleri” olarak adlandırılan öğle yemek molaları ya da çalışma saatlerinin dışında kalan zaman dilimi içinde çalışmalarının önüne geçmiş olmayı hedefliyor.

Beyaz yaka çalışanlar, sadece çalışma süreleri içinde değil, aynı zamanda iş saatleri dışında da e-postalarına bakmaları bekleniyor. Böylelikle fiili olarak beyaz yakalı işçiler, resmi çalışma saatleri dışında da çalıştıkları şirket ile ilgili işlere kafa yoruyor ve fiili olarak çalışma saatleri, herhangi maddi bir karşılık almadan uzamış oluyor.