Haber metni mi, 'örgüt' bülteni mi: Güneş gazetesinden aleni tetikçilik...

Güneş Gazetesi, Halkevleri Üyesi Ayşegül Basar'ın gözaltına alındığına dair haberinde akıl almaz ifadeler kullandı.

Haber metni mi, 'örgüt' bülteni mi: Güneş gazetesinden aleni tetikçilik...

AKP’nin yayın organları arasında etkisizliğiyle bilinen Güneş Gazetesi, Reina Katliamı’nın ardından İstanbul Okmeydanı’nda bir grup arkadaşıyla kahvehaneleri dolaşarak laikliğin önemini anlatan Halkevleri Üyesi Ayşegül Basar’ın gözaltına alındığına dair haberinde akıl almaz ifadeler kullandı.

Reina saldırısının ‘planlayıcısı’ olarak oyuncu Mehmet Ali Alabora’yı adres gösteren Turgay Güler’in yönetimindeki gazete, Basar’ın konuşmasında Başbakan’a ve Cumhurbaşkanı’na ağır hakaretler yönelttiğini iddia ederek alenen yalan söylemekten çekinmedi.

Kahvehanede gericiliğe karşı yapılan mücadele çağrısını ‘terör propagandası’ olarak niteleyen ‘gazete’, Cumhuriyet gazetesinde stajyer olarak çalıştığı öğrenilen Basar’ı da ‘Cumhuriyet’in tetikçisi’ ilan etti.

Ancak bir haberden çok örgüt bültenine benzeyen metniyle okurlarının dikkatini çekmeye çalışan gazetenin Basar’a yakıştırdığı ‘tetikçi’lik sıfatı konusunda diğer yandaş rakiplerinin önüne geçmek için bir hayli yol aldığı görülüyor.

Ayşegül Basar ne demişti?

AKP’nin diğer tüm yayın organları gibi yandaş Güneş’in de hedefinde olan Ayşegül Basar’ın kahvehanede dinleyenlere şu sözlerle seslenmişti:

“Katliamlarıyla hayatımıza zulmetmeye çalışan insanlardır. Biz diyoruz ki artık yeter. Artık buraya kadar. Bundan sonra mahallerimizde ne IŞİD’ciye ne de herhangi bir gerici cihatçı çeteciye geçit vermeyeceğiz. Gericiliğin karşısında yükseltilmesi gereken bir bayrak vardır, bu bayrağın adı da laiklik bayrağıdır. Bugün laiklik demek özgürlük demektir. Kardeşlik demektir. İnsancıl bir yaşam mücadelesi demektir. Bizler, herkesi bu mücadelenin birer neferi olmaya çağırıyoruz. Gericilerden, faşistlerden, başkanlık sevdalılarından hesap sormaya çağırıyoruz. Dinlediğiniz için çok teşekkür ederiz.”

Yandaş gazetenin ilgili haberine dair sosyal medya hesaplarındaki paylaşımı şöyle: