Justin Bieber konserine IŞİD adına saldırmayı planlayan 17 yaşındaki genç tutuklandı

Galler’in Cardiff şehrinde geçtiğimiz Temmuz ayında gerçekleştirilen Justin Bieber konserine saldırmak için konser alanı etrafında araştırma yaptığı anlaşılan 17 yaşındaki İngiliz genç tutuklandı. 17 yaşındaki gencin evine 30 Haziran’da baskın yapan polis, gencin bilgisayarı ve kişisel eşyalarına da el koydu. Instagram şifresinin “TruckAttack” (Kamyon Saldırısı) olduğunu söyleyen gencin internetten konserin düzenleneceği stadyumu da araştırdığı ve... View Article

Justin Bieber konserine IŞİD adına saldırmayı planlayan 17 yaşındaki genç tutuklandı

Galler’in Cardiff şehrinde geçtiğimiz Temmuz ayında gerçekleştirilen Justin Bieber konserine saldırmak için konser alanı etrafında araştırma yaptığı anlaşılan 17 yaşındaki İngiliz genç tutuklandı.

17 yaşındaki gencin evine 30 Haziran’da baskın yapan polis, gencin bilgisayarı ve kişisel eşyalarına da el koydu. Instagram şifresinin “TruckAttack” (Kamyon Saldırısı) olduğunu söyleyen gencin internetten konserin düzenleneceği stadyumu da araştırdığı ve bir “şehitlik mektubu” yazdığı ortaya çıktı. Mektupta İslam Devleti’nin bir askeri olduğunu belirten genç, İngiliz hükümetinin Suriye ve Irakta IŞİD’e saldırdığı için bu saldırıyı yaptığını belirtiyor.

Instagram üzerinden kendini IŞİD lideri Ebu Bekir el-Bağdadi olarak tanıtan biriyle konuştuğunu söyleyen genç, konuştuğu kişinin onu saldırı düzenlemeye teşvik ettiğini söyledi. İngiliz yetkililer tarafından ürütülen soruşturma sonucunda gencin suçlu bulunduğuna karar verildi.