Reklam
Kategoriler: Dış Açı

KDHC’den ABD’ye: Trump şifa bulmaz akıl hastası

Reklam

ABD ve Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti(KDHC) arasındaki “nükleer gerginlik” devam ederken ve ABD Başkanı Donald Trump, Güney Kore’yi ziyarete hazırlanırken, Pyongyang’dan Trump’a yönelik sert bir açıklama geldi. Resmi haber ajansı KCNA, Trump’ı “şifa bulmaz akıl hastası” olarak niteledi ve “Ruhsal bozukluğu için kesinlikle tedaviye ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

Trump, Asya Pasifik temasları kapsamında Güney Kore’yi ziyaret etmeye hazırlanırken Pyongyang’dan ABD Başkanı’na hakaret içeren bir açıklama daha geldi.

Resmi haber ajansı KCNA’nın Trump’ın KDHC hakkında Fox News’ta yaptığı açıklamalara yanıt verdiği yazıda ” Huysuz ve sorumsuz retorik püskürtmekle tanınan hakaretlerin efendisi Trump’ın ağzı, yine sorun yarattı” ifadesi kullanıldı.

“Ruhsal bozukluğu için kesinlikle tedaviye ihtiyacı var”
Trump’ın daha önce BM Genel Kurulu’nda “KDHC’yi yok etme” tehididi yaptığının hatırlatıldığı yazıda “Nükleer savaş manyağı olarak gerçek doğasını dünya önünde gösterdi ve ‘şifa bulmaz akıl hastası’ teşhisi kondu” dendi.
Açıklamada KDHC’ye yönelik yaptırımların ‘umutsuz çabalar’ olduğu savunularak, ‘Trump’ın düşmanca retoriğinin histeri kasılmaları belirtileri’ olduğu yazıldı. Yazıda “Ruhsal bozukluğu için kesinlikle tedaviye ihtiyacı var” ifadeleri yer aldı.

Trump, KDHC’yi ‘gazap ve öfke’ ve ‘fırtına öncesi sessizlik’ sözleriyle uyarmış, BM Genel Kurulu’ndaki konuşmasında ise ABD’nin kendisini ya da müttefiklerini koruması gerektiği durumda KDHC’yi ‘tamamen yok edebileceklerini’ söylemişti.

Trump aynı konuşmada Kim’i de ‘Roket Adam’ sözleriyle aşağılamıştı. Kim ardından bizzat Trump’a seslenerek “Bunak ABD’liye açıklamalarının bedelini ödeteceğim” demişti.

“Askerden arındırılmış bölgeye gitmeyecek”

Diğer taraftan Trump’ın 7-8 Kasım’da gerçekleşecek Güney Kore ziyaretinde iki ülke arasındaki sınırı oluşturan ‘askerden arındırılmış bölgeye’ gitmeyeceği açıklandı.
Bir Beyaz Saray yetkilisi gazetecilere açıklamasında “Başkan, askerden arındırılmış bölgeyi ziyaret etmeyecek. Buna yeterli vakit yok” dedi.

Diğer taraftan Seul’de parlamentoda bir konuşma yapacak olan Trump, ABD’nin bu ülkedeki askeri üslerinden biri olan Camp Humphreys’i ziyaret eden ilk ABD Başkanı olacak.

Trump temasları kapsamında Güney Kore’nin yanısıra Japonya, Çin, Vietnam ve Filipinler’e de gidecek.

Bu haber en son değiştirildi 1 Kasım 2017 13:21 13:21

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam