KDHC'den Japon Denizi’nde balistik füze denemesi

Güney Kore haber ajansı Yonhap’a konuşan askeri yetkililer, adanın kuzeyinden Japon Denizi’ne tanımlanamayan bir füze fırlatıldığını açıkladı. Fırlatılan roketin kısa menzilli balistik füze olabileceği belirtildi. ABD Pasifik Komutanlığı da KDHC’den Japon Denizi’ne üç adet kısa menzilli balistik füze fırlatıldığını doğruladı ancak fırlatılan füzelerin iki tanesinin uçuş esnasında patladığı, bir tanesinin ise kalkıştan hemen sonra patladığı... View Article

KDHC'den Japon Denizi’nde balistik füze denemesi

Güney Kore haber ajansı Yonhap’a konuşan askeri yetkililer, adanın kuzeyinden Japon Denizi’ne tanımlanamayan bir füze fırlatıldığını açıkladı. Fırlatılan roketin kısa menzilli balistik füze olabileceği belirtildi.

ABD Pasifik Komutanlığı da KDHC’den Japon Denizi’ne üç adet kısa menzilli balistik füze fırlatıldığını doğruladı ancak fırlatılan füzelerin iki tanesinin uçuş esnasında patladığı, bir tanesinin ise kalkıştan hemen sonra patladığı belirtildi.

ABD’nin tehditlerine ve yaptırımlarına rağmen KDHC nükleer programını durdurmayacağını, ulusal bağımsızlığını korumak için silah geliştirmeye devam edeceklerini belirtmişti.