Netanyahu'dan Erdoğan'a: "İşlerin kendileri için iyi gitmediği durumda Mossad izi bulmak istemesini anlıyorum..."

IKBY'nin 25 Eylül'deki bağımsızlık referandumuna destek veren tek ülke olan İsrail, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün IKBY- Mossad ilişkisine yönelik sözlerini reddetti.

Netanyahu'dan Erdoğan'a:

İsrail Başbakanı Netanyahu, dün IKBY için “İsrail bayraklarıyla sokakta dolaşılması bizi üzdü, demek ki Mossad’la bu yönetimin geçmişi beraberdi” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt verdi. Netanyahu “Hamas’ı destekleyenlerin, işlerin kendileri için iyi gitmediği noktada İsrail istihbaratı izi bulmak istemesini anlayabiliyorum ama bir rolümüz yok” dedi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) 25 Eylül’deki bağımsızlık referandumuna açıkça destek veren tek ülke olan İsrail, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün IKBY- İsrail istihbaratı ilişkisine yönelik sözlerini reddetti.
Haftalık kabine toplantısının başında konuşan Başbakan Netanyahu “Hamas’ı destekleyenlerin, işlerin kendileri için iyi gitmediği noktada Mossad’ı bulmak istemesini anlayabiliyorum” diye konuştu. İsrail’in IKBY’deki referandumda hiçbir rol oynamadığını vurgulayan Netanyahu, Yahudilerin Kürt halkı ve isteklerine yıllardır duyduğu sempatiyi de yineledi.

Erzurum’da il danışma toplantısında konuşan Erdoğan “İsrail bayraklarıyla sokakta dolaşılması bizi üzdü. Demek ki Mossad’la bu yönetimin geçmişi bir ve beraberdi” demişti.