Nuriye ve Semih: Bizim ekmek mücadelemizin mayasında Berkin’in eve götüremediği ekmek de var!

Nuriye ve Semih, Berkin Elvan'la ilgili verdikleri mesajda hatırlatma yaptı.

Nuriye ve Semih: Bizim ekmek mücadelemizin mayasında Berkin’in eve götüremediği ekmek de var!

Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, AKP’nin yayınladığı KHK ile işlerinden edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile tutuklu bulundukları Sincan Cezaevi’nde görüştü.

Nuriye Gülmen ilettiği mesajında, yarın Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin davanın olduğunu hatırlatarak, “Yarın Berkin Elvan’ın duruşması var. Biz de tüm kalbimizle Çağlayan Adliyesi’nde olacağız. Bizim ekmek mücadelemizin mayasında Berkin’in eve götüremediği ekmek de var. Televizyonda gördüm, Afgan bir çocuk karton topluyordu. Gazeteci, “Bir hayalin var mı?” diye sordu, çocuk da, “Bir karton daha bulmak” dedi. Biz çocuklarımızın hayallerini ellerinden alanlara karşı da bir mücadele veriyoruz. Ben çalışırken Berkin Elvan eylemine katıldığım için soruşturma geçirmiştim. Çocuklar için  ‘adalet’ isteyenleri işlerinden attılar. Biz ‘işimizi geri istiyoruz’ diye sokağa çıktığımız gün aslında ‘çocuklarımızın geleceğini de istiyoruz’ dedik ve istemeye devam edeceğiz. Bugün tutsak edildik, yarın açlık grevinin 120. günü olacak. Ama hala çocuklarımız için, haksızlığa uğrayan herkes için adalet istemeye devam ediyoruz. Bizi asla bundan vazgeçiremeyecekler.”

Semih Özakça ise, ilettiği mesajında Berkin Elvan davasına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Berkin bizim öğrencimizdi. Biz, onun gibi tepeden emirler verilerek katledilen birçok çocuğun öğretmeni olduk; ama şimdi biz Berkin’in öğrencisiyiz. Onun için olan adalet arayışı bize çok şey öğretiyor. Berkin’e yönelik yapılan adaletsiz uygulamaları öğreniyoruz; ama halkın tek bir adalet anlayışı var. Bu kişiye göre değişmez. AKP’nin adalet anlayışı ile halkın adalet anlayışı birbirine uymuyor. Bizim adaletten anladığımız şey; Berkin gibi çocuklarımızın yaşam hakkını, şeker yeme hakkını, eğitim alabilme hakkını sağlamaktır. Bu unutulmayacak; ta ki adalet gelinceye kadar” dedi.