Rusya: Beyaz Miğferler sarin gazı içerisinde önlem almadan nasıl dolaşıyor?

Rusya'dan Han Şeyhun'da yaşandığı iddia edilen sarin gazı saldırısı ile ilgili bir açıklama geldi.

Rusya: Beyaz Miğferler sarin gazı içerisinde önlem almadan nasıl dolaşıyor?

Rusya Savunma Bakanlığı resmi Sözcüsü Tümgeneral Igor Konashenkov, Uluslararası Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütü (OPCW) temsilcisinin, İdlib kırsalı Han Şeyhun Beldesi’nde kimyasal silah saldırısı iddialarına ilişkin yaptığı açıklamaların bir dizi soru işareti getirdiğine dikkat çekti.

Moskova’da dün basına açıklama yapan Konashenkov, OPCW’nin kimyasal silahların yayılmasını denetleme ve engelleme amaçlı olarak gerçekçi ve dürüst bir örgüt olarak kurulduğunu söyledi. Konashenkov, örgüt temsilcisi Ahmet Üzümcü’nün Han Şeyhun’da kimyasal silah kullanımı iddialarına ilişkin soru işaretleriyle dolu açıklamalarda bulunduğunu söyledi.

Al-Masdar‘ın aktardığına göre, OPCW’nin tüm çalışmaları ve verilerinde siyasi amaçlı teori ve iddialardan uzak olup gerçeklere dayalı olmayıp dürüst, bilimsel ve gerçekçi olması gereğinin altını çizen Konashenkov, örgütün bu gibi açıklamaların tam sorumluluğunu üstlenmesi gerektiğini kaydetti.

Konashenkov, Han Şeyhun’da kimyasal silah kullanımı iddialarını öne süren “Beyaz Miğferler” adlı grubun sahtekarlığının daha önce de kanıtlanmış olduğuna işaret etti. Bu iddiaların propagandası için çektikleri video görüntülerde “Beyaz Miğferler”in sarin gazı içinde nasıl hiçbir önlem almadan dolaştıklarına vurgu yapan Konashenkov, Üzümcü’nün bu açıklamaları ile OPCW’nin tüm güvenirliğini baltalamakta olduğunu söyledi.

Konashenkov, Halep’te hardal gazının kullanıldığını dört aydan fazla bir süredir tespit edemeyen OPCW’nin, Han Şeyhun’da sarin gazının kullanıldığını bu denli kısa bir süre içinde tespit ettiğini iddia etmesinin kuşkulu olduğunu ifade etti.