Semih Özakça'ya tahliye, Nuriye Gülmen'e tutukluluğa devam kararı

Tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın yargılandıkları davanın üçüncü duruşması bugün Sincan Cezaevi Kampüsü’ndeki salonda görülecek.

Semih Özakça'ya tahliye, Nuriye Gülmen'e tutukluluğa devam kararı

26 gündür açlık grevi eylemini sürdüren tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın yargılandıkları davanın üçüncü duruşması bugün Sincan Cezaevi Kampüsü’ndeki salonda görüldü. Mahkeme ara kararında Semih Özakça’ya elektronik kelepçe ile tahliye kararı verdi. Nuriye Gülmen’in ise tutukluluğuna devam kararı çıktı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın eylemleri 226’ıncı gününde.

Tutuklu iki eğitimcinin “örgüt üyeliği” iddiasıyla yargılandığı davanın üçüncü duruşması bugün Sincan Cezaevi Kampüsü’ndeki salonda görüldü.

Duruşmaya 4 gün kala 16 Ekim’de Ankara Cumhuriyet Savcısı ile Nuriye Gülmen’in avukatlarından oluşan bir heyet,  Gülmen’in savunmasını almak için yanına gitmiş ancak Nuriye Gülmen savcıya ifade vermeyi reddederek tahliyesini talep etmişti.

Gülmen’in götürülmediği ikinci duruşma 28 Eylül tarihinde Sincan Cezaevi Kampüsü içerisindeki salonda görülmüş ve duruşmaya sadece Semih Özakça katılmıştı.

Özakça savunmasında “Savunma yapması gereken, ufak bir açıklama bile yapmadan koltuklarında oturan AKP iktidarıdır” diyerek işlerine geri dönene kadar açlık grevine devam edeceklerini açıklamıştı. Özakça, sözlerini “Verin kararınızı perde kapansın” diyerek sonlandırmıştı.

Özakça’ya adli kontrolle tahliye

Davada savunma ifadelerinin ardından mahkeme heyetini kararını açıkladı. Karara göre duruşmada Özakça’ya elektronik kelepçe koşulu ile tahliye kararı verilirken, Gülmen için ‘tutukluluğa devam’ kararı verildi.

Nuriye Gülmen’in bir sonraki duruşması ise 24 kasım 2017’ye ertelendi.