Süleyman Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na: Uzay yaratığına benziyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için "Uzay yaratığı" ifadesini kullandu.

Süleyman Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na: Uzay yaratığına benziyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için “Uzay yaratığı” ifadesini kullandu.

Kılıçdaroğlu’nun başkanlık teklifiyle ilgili bir radyo programında yaptığı ve Erdoğan’ın da miting meydanlarında sürekli bahsettiği ‘gaf’ı gündeme getiren Soylu, CHP liderine ağır ifadelerle yüklendi.

Soylu’nun konuşmasının o bölümü şöyle: “Keşke benim yerime Kılıçdaroğlu konuşsaydı. Ama o kadar güzel anlatıyor ki bu yeni hükümet sistemini. Neymiş, birkaç bakan seçilecekmiş başka partiden, sonra bir cumhurbaşkanı seçilecekmiş başka partiden. Sonra ikisi birbiriyle kavga edecekmiş. Sonra da ülke sıkıntıya girecekmiş. ya arkadaş, hiç bilmiyor musun, bu ülkede yaşamadın mı sen? Uzayda yaşamış olabilir mi bu? Uzay yaratığına benziyor zaten” şeklinde konuştu.

Aile Bakanı da “yılan gibi” demişti

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu için önceki gün de, Hollanda ile diplomatik krizin sembol ismi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya sert ifadeler kullanmıştı. Bakan Kaya, partisinin gençlik buluşmasında Kılıçdaroğlu için, “Türkiye’de bugüne kadar önümüze engeller çıkaran ana muhalefet lideri. Sürekli yalanlarla yılan gibi milleti zehirliyor. Bu yalanlara karşı da bu yılan zehrine karşı da panzehir gençlerimiz” ifadelerini kullanmıştı.