Reklam
Kategoriler: Ekonomi

TBMM’de bir ilk: Soru önergesinin ayrıntıları ortaya çıktı

Reklam

HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir’in Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması için sunduğu soru önergesinin ayrıntıları ortaya çıktı.

Gün geçtikçe dünya ve ekonomi gündeminde öne çıkan Bitcoin ve türevi kripto para birimlerinin araştırılması için Meclise soru önergesi sunuldu. Pir’in soru önergesinde Bitcoin’in araştırılması ve çalışmalar yapılması isteniyor.

Bu soru önergesiyle birlikte Bitcoin ilk kez TBMM gündemine taşınmış oldu. Daha önce Merkez Bankası kendi bünyesinde Bitcoin ile ilgili çalışma grubu kurmuştu.

Ziya Pir’in soru önergesi şu şekilde:

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Binali Yıldırım tarafından Anayasa’nın 98. ve TBMM İçtüzüğünün 96. ve 99. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

Sanal/dijital para birimi olan Bitcoin (BTC) ekonomik yaşamda yerini almaya başlamıştır. Estonya’da hükümet 2.5 yıl önce dijitalleşme yönünde başlattığı çalışmalar neticesinde geçtiğimiz ay aldığı bir kararla Estcoin adını verdiği kendi dijital para birimini çıkaracağını açıklamıştır.

Bu bağlamda:

1- Türkiye’de Bitcoin’in (BTC) yasal statüsü nedir?

2- Bitcoin (BTC) Estonya’daki Estcoin örneğinde olduğu gibi para birimi veya bir hesaplama aracı olarak kabul ediliyor mu?

3- Şayet Bitcoin (BTC) para birimi veya hesaplama aracı olarak kabul edilmiyorsa ileride Bitcoin’in para birimi veya hesaplama aracı olarak kabul edilmesi için hükümetinizin yapmış oldğu herhangi bir çalışma var mıdır?

Bu haber en son değiştirildi 20 Kasım 2017 20:57 20:57

Reklam

Önceki Haberler

Yargıtay Başkanı 27’nci turda da seçilemedi

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılmaya başlanan başkanlık seçimlerinin 27.…

29 Nisan 2024 13:39

AKP’li vekilden boğazda kaçak villa

AKP'li vekil Ayhan Gider’in Çanakkale Boğazı’nı gören villasının kaçak olduğu ortaya çıktı. Gider yaptığı açıklamada,…

29 Nisan 2024 09:20

AKP kulislerinde seçimin faturası kesilecek iddiası

Yarın gerçekleşecek olan seçim sonuçlarının değerlendirileceği AKP MYK'de, bazı isimlerin görevden alınacağı iddia edildi. Kulislere…

29 Nisan 2024 09:15

Mehmet Uçum’dan yeni anayasa mesajı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, yeni anayasa ile ilgili paylaşım yaptı. Van'daki irade gaspıyla ilgili paylaştığı…

29 Nisan 2024 09:00

Tepkilerin odağındaki MEB yeni müfredatı savunmak için herkesi desteğe çağırdı

MEB, tartışmalı içeriği itibarıyla kamuoyunda tepki çeken müfredat değişikliği için 'Karşı kampanya' başlattı. İl ve…

29 Nisan 2024 08:30

İzmir Tabip Odası’nın yeni yönetimi belli oldu

İzmir Tabip Odası, iki gün süren olağan genel kurun ardından yeni yönetimini belirledi. Tabip Odası…

28 Nisan 2024 23:49
Reklam