TFF Başkanı Demirören yaranmanın peşinde: Arda Turan benim gibi 'Evet' dediği için...

TFF Başkanı Demirören, Arda Turan'a gelen tepkilerin 'Evet' kampanyasına verdiği destekten kaynaklandığını öne sürdü.

TFF Başkanı Demirören yaranmanın peşinde: Arda Turan benim gibi 'Evet' dediği için...

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Milliyet spor muhabiri ve yazarı Bilal Meşe’ye saldırdığı için Milli Takım’dan gönderilen futbolcu Arda Turan’a gelen tepkilerin 16 Nisan referandumunda ‘Evet’ kampanyasına verdiği destekten kaynaklandığını öne sürdü.

16 Nisan referandumu öncesi TFF Başkanlığı unvanı taşıyan bir kamu görevlisi olmasına rağmen, sayısız örneği gibi referandum kararını açıklayıp ‘Evet’ diyeceğini söylediği bilinen Demirören,  Arda Turan’a yönelik tepkileri “Referandum sürecinde benim gibi verdiği destekten dolayı kasten eleştirildiğini çok iyi biliyorum.” diye yorumladı.

Ankara JW Marriott Oteli’nde yapılan Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Demirören’in açıklamalarının o bölümü şöyle:

“Arda bir dünya markası”

“Arda kaptanımız bir yanlış yaptı. Küfrederek, saldırarak bu işler olmaz. Ancak yanlışını ona medeni yollardan anlatmalıyız, doğru şekilde göstermeliyiz. Arda, bir dünya markası. Arda’nın referandum sürecinde benim gibi verdiği destekten dolayı kasten eleştirildiğini biliyorum. Yine kritik bir maç öncesi… Oyuncularımız ve kaptanımız, Fatih hocayla karşı karşıya getiriliyor. Fatih Terim gibi bir değere sahip çıkmamız gerekir. A Milli Takımımız’a sahip çıkma zamanı. Kenetlenme zamanı.

“Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi…”

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi; başka vatanımız yok. Gelin 15 Temmuz’daki duruşumuz gibi örnek olalım. Bir ve diri olalım. 2018 Dünya Kupası’na gitme zamanı, EURO 2024’ü alma zamanı.”