Pentagon: TSK'nın Şengal ve Rojava saldırılarından haberimiz var

ABD'den TSK'nın hava saldırısı ile ilgili açıklama geldi.

Pentagon: TSK'nın Şengal ve Rojava saldırılarından haberimiz var

ABD Dışişleri’nden TSK tarafından kuzey Suriye ve kuzey Irak’a yapılan hava saldırılarına dair açıklama geldi. Açıklamada: “TSK tarafından yapılan Suriye’nin kuzeyi ve kuzey Irak’a yönelik Türk hava saldırılarından dolayı endişe duyuyoruz.  Saldırılar Koalisyon tarafından onaylanmadı. Endişemizi Türk hükümetine ilettik.” denildi.

Rûdaw’a konuşan Pentagon Sözcüsü Laura M. Seal, Şengal ve Rojava’ya düzenlenen hava saldırılarından haberdar olduklarını söyledi.

Laura M. Seal, “Irak’ın tüm komşuları, Irak’ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı göstermelidir” dedi.

Bölgede ve dünyadaki tehditlere karşı her yönden girişimde bulunduklarını dile getiren Laura M. Seal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tüm tarafların başka davranışlarda bulunmak yerine ellerindeki olanaklarla IŞİD’le savaşması gerekiyor. Koalisyon, Irak’ın kuzeyi ve Suriye’de yapılan hava saldırılarından haberdardır.

Daha öncede söylediğimiz gibi Irak’ın tüm komşularının Irak’ın tek parça ve egemenliğine saygı göstermesi gerekiyor. Bölgesel ve uluslararası düzeyde barış ve güvenliğe yönelik tehditlere karşı güçlerimizi sunuyoruz.

Koalisyon güçleri, Irak ve Suriye’de IŞİD’in sonlandırılması için mücadele vermekle beraber, tüm tarafların sahip oldukları olanaklarla IŞİD’le savaşa odaklanması gerekiyor.”