Venezuela Kurucu Meclis için sandık başında

Amerikancı muhalefet 2017 yılının Nisan ayından beri Venezuela’da Maduro yönetimine ve Bolivarcı devrime tüm gücüyle saldırıyor. Emperyalist iç ve dış saldırılara karşı Venezuela’yı ve Bolivarcı devrimi savunan Maduro ise Kurucu Meclis için referandum çağrısında bulunmuştu. Bugün ülke genelinde 20 milyon vatandaş sandık başına gidiyor. Ülke genelinde sandıklar yerel saatle sabah 6’da, havai fişek gösterileriyle açılmıştı. Venezuela Ulusal... View Article

Venezuela Kurucu Meclis için sandık başında

Amerikancı muhalefet 2017 yılının Nisan ayından beri Venezuela’da Maduro yönetimine ve Bolivarcı devrime tüm gücüyle saldırıyor. Emperyalist iç ve dış saldırılara karşı Venezuela’yı ve Bolivarcı devrimi savunan Maduro ise Kurucu Meclis için referandum çağrısında bulunmuştu. Bugün ülke genelinde 20 milyon vatandaş sandık başına gidiyor.

Ülke genelinde sandıklar yerel saatle sabah 6’da, havai fişek gösterileriyle açılmıştı. Venezuela Ulusal Seçim Komisyonu (CNE) geçtiğimiz Cuma günü yaptığı açıklamayla, Amerikancı muhalefetin tehditlerine rağmen bütün vatandaşların oy hakkını sonuna kadar koruyacaklarını ve hazırlanan parmak okuma sistemiyle “bir seçmen, bir oy” ilkesini garanti altına alacaklarını belirtmişti.

Kurucu Meclis adayı Jose Felix Pineda suikaste uğradı

Öte yandan Kurucu Meclis referandumunda aday olan, avukat Jose Felix Pineda, Ciudad Bolivar şehrinde bulunan evine gece yarısı giren saldırganların düzenlediği suikast sonucu yaşamını yitirdi. Venezuela’da rejim değişikliğini savunan Batı merkezli medya kuruluşları tarafından muhalefet adayı olarak gösterilen Jose Felix Pineda aslında bir Chavista.

Kolombiya referandum sonucunu tanımayacak

ABD emperyalizminin bölgedeki sesi konumunda olan Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, Venezuela hükümeti tarafından atanan Kurucu Meclisin yasa dışı olduğunu belirterek, “Biz Kolombiya olarak oylamanın sonucunu tanımayacağız” dedi.

Kolombiya devleti daha önce de açık olarak Venezuela’da hükümet değişikliğini desteklemiş, Amerikancı muhalefete desteğini yinelemişti.