Venezuela'da kışlaya saldıran ABD yanlısı askerler yakalandı

Venezuela’da Amerikancı darbe girişimi sırasında Fort Paramacay kışlasına saldıran ABD yanlısı askerler, Venezuela’nın başkenti Caracas’ta yakalandı. Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez yaptığı açıklama ile yakalanan askerlerden birinin Er Garcia Dos Ramos Yefferson, diğerinin ise Yüzbaşı Juan Caguaripano Scott olduğunu ve Caracas’ta yakalanan bu iki askerin Fort Paramacay kışlasına yapılan saldırının sorumluları olduğunu belirtti. Venezuela’da Amerikancı muhalefet Bolivarcı iktidarı... View Article

Venezuela'da kışlaya saldıran ABD yanlısı askerler yakalandı

Venezuela’da Amerikancı darbe girişimi sırasında Fort Paramacay kışlasına saldıran ABD yanlısı askerler, Venezuela’nın başkenti Caracas’ta yakalandı.

Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez yaptığı açıklama ile yakalanan askerlerden birinin Er Garcia Dos Ramos Yefferson, diğerinin ise Yüzbaşı Juan Caguaripano Scott olduğunu ve Caracas’ta yakalanan bu iki askerin Fort Paramacay kışlasına yapılan saldırının sorumluları olduğunu belirtti.

Venezuela’da Amerikancı muhalefet Bolivarcı iktidarı indirmek amacıyla Nisan ayından beri sokaklardaydı. Maduro’nun Ulusal Kurucu Meclis referandumundan zafer ile çıkmasının ardından ülke içerisinde Bolivarcı iktidara karşı emperyalizm destekli saldırılara bir yenisi daha eklenmiş, ordu içerisinden çıkan bir grup ABD yanlısı asker darbe girişiminde bulunmuş ancak bu darbe girişimi Venezuela Bolivarcı Ulusal Silahlı Kuvvetler (FANB) tarafından bastırılmıştı.