Venezuela'da patronlar greve çağrıyor, işçiler direniyor

Amerikan destekli sağcı muhalefet, Venezuela’yı tam boy kapitalizme teslim etmek adına ülkede gerçekleştirdiği ekonomik sabotaj saldırıları artırmaya başladığı belirtiliyor.

Venezuela'da patronlar greve çağrıyor, işçiler direniyor

Venezuela’da Maduro ve Bolivarcı Devrim karşıtı Amerikancı sağcı muhalefetin sokaklarda şiddet eylemleri gerçekleştirmesinin yanı sıra, Maduro’yu koltuğundan indirerek Venezuela’yı tam boy kapitalizme teslim etmek adına ülkede gerçekleştirdiği ekonomik sabotaj saldırıları arttırmaya başladığı belirtiliyor.

Telesur‘un haberine göre, ülkedeki Amerikancı sağcı muhalefet ile bağı olan bazı özel şirketler, önümüzdeki hafta olan vardiyalara işçilerin gelmemelerini istedi.

Böylelikle “işçilerin güvenlik endişesi”ni bahane eden bazı özel şirketler, Maduro ve Bolivarcı Devrim karşıtı muhalefetin çağrıcılığını yaptığı grevi dolaylı olarak destekleyerek Maduro iktidarına dönük giriştikleri ekonomik sabotaj çabalarını artırmış oluyor.

Venezuela’daki devrimci ve komünist işçiler ise, grevi yaymaya çalışan özel şirketlerin patronlarının temel amacının, ABD destekli sağcı muhalefetin Bolivarcı Devrimi yok etmek olduğunu belirtiyor.

“Bizler örgütlüyüz ve devrimimizi her zamanki gibi koruyacağız” diyen devrimci bir işçi Jesus Diaz, Amerikan destekli sağcı muhalefetin yaptığı grev çağrısını işçilerin boykot ettiğini belirtiyor. Jesus Diaz aynı zamanda eğer patronlar, grev konusunda ısrarcı olurlarsa, işçilerin fabrikalara el koyacağını da belirtiyor.

Venezuela’da Amerikan destekli sağcı muhalefetin yaptığı grev çağrısını destekleyen bir başka kurum ise bir özel üniversite olan Andreas Bello Katolik Üniversitesi. Özel bir üniversite olan Andreas Bello Katolik Üniversitesi’nde, ülkedeki “belirsiz ve güvensiz” durum gerekçe gösterilerek eğitime 3 gün ara verildi.