VİDEO | Ankara'da polis Semih Özakça'nın annesini ve eşini yerlerde sürükledi

Ankara Kızılay'daki Yüksel Caddesi'nde açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek için yapılan eyleme yine polis saldırdı.

VİDEO | Ankara'da polis Semih Özakça'nın annesini ve eşini yerlerde sürükledi

Ankara Kızılay’daki Yüksel Caddesi’nde açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek için yapılan eyleme yine polis saldırdı.

Açlık grevlerinin 84’üncü gününde Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek olmak için açıklama yapmak isteyen eylemcilere polis saldırdı. Polis, Semih Özakça’nın annesi Sultan Özakça ve eşi Esra Özakça ile diğer eylemcileri yerlerde sürükleyerek uzaklaştırdı.

İnsan Hakları Anıtı etrafındaki barikatların önüne gelerek açıklama yapmak isteyenlere polis, herhangi bir uyarı yapmadan saldırdı. Semih Özakça’nın annesi Sultan Özakça ve eylemciler polisler tarafından yerlerde sürüklenerek olay yerinden uzaklaştırıldı. Polisin yaka paça Yüksel Caddesi’nden Karanfil Caddesi’ne sürüklediği eylemcileri kurtarmak isteyen milletvekili Ali Şeker ile polisler arasında arbede yaşandı.

Müdahale sonrası, polis Yüksel Caddesi’ni kalkanlar ile kapatırken, grup Karanfil Caddesi’ne geçerek burada kısa bir açıklama yaptı.

“Cezaevinin doktorunu kabul etmiyorlar”

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile dün cezaevinde görüştüğünü belirten Ali Şeker, “Sağlık durumları kötüye gidiyor, cezaevinin doktorlarını kabul etmiyorlar, sadece Ankara Tabipler Odası (ATO) veya Türk Tabipler Birliği’nden (TTB) gelecek bir doktor heyetini kabul edeceklerini belirtti” diye belirtti.