VİDEO | 'Evet' aracından inip 'Hayır' afişini boyadılar

Bolu'da CHP'nin astığı 'Hayır' afişinin 'Evet' aracından inenlerce sprey boya ile tahrip edilip üzerine 'Evet' yazıldığı anlar kameraya kaydedildi.

VİDEO | 'Evet' aracından inip 'Hayır' afişini boyadılar

Bolu’nun Mengen ilçesinde CHP’nin astığı ‘Hayır’ afişi, Başbakan Binali Yıldırım’ın fotoğrafı ve ‘Evet’ afişleri bulunan minibüsten inen 4 kişi tarafından sprey boya ile tahrip edilip üzerine ‘Evet’ yazıldı.

CHP İlçe Başkanlığı, 15 Temmuz darbe girişimi ardından ‘Demokrasi nöbeti’ tutulan ve ‘Demokrasi Köşesi’ adı verilen Atatürk Caddesi’ndeki meydana, Anayasa referandumu ile ilgili hazırlanan ‘Hayır’ afişini astı. Afiş, gece saatlerinde kimliği belirsiz kişilerce sprey boya ile tarhip edilip ‘Evet’ yazıları yazıldı. Sabah afişin tahrip edildiğini fark eden CHP’liler ve belediye görevlileri, belediyenin güvenlik kamerası görüntülerini inceledi.

Görüntüde, AKP’nin referandum çalışmalarında kullandığı iddia edilen minibüsten inen 4 kişinin sprey boyalar ile afişi tahrip ettiği görüldü. Saat 02.24’te afişi tahrip eden 4 kişinin, daha sonra aynı minibüse binerek uzaklaştığı görüntülerde yer aldı. CHP’liler, minibüsün gün içinde Bolu’dan gelerek ilçede referandum çalışması yapan AKP grubu arasında yer aldığını belirtti.

İşte o görüntüler: