VİDEO | 'Saray tarihçisi' Alevilere kin kustu: Namaz yok oruç yok, sen kimsin ulan!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "hocam" dediği Kadir Mısıroğlu, Alevileri hedef aldı.

VİDEO | 'Saray tarihçisi' Alevilere kin kustu: Namaz yok oruç yok, sen kimsin ulan!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “hocam” dediği Kadir Mısıroğlu, Alevileri hedef aldı.

Kadir Mısıroğlu, Alevilere yönelik “Türksen Türklüğünü bil, Müslümansan Müslümanlığını bil. Seni hangi kategoriye koyayım? Namaz yok, oruç yok” ifadelerini kullandı.

Kadir Mısıroğlu, sosyal medya hesaplarından yayımlanan videosunda “Bugünkü Alevilerin başkaldırmaları, işte bu hareketlerin içinde, ‘Sen Yavuz Sultan Selim nasıl dersin?’ nasıl demem ulan! Benim milli tarihimin en büyük şahsiyeti, çatlasan da patlasan da. Sen kimsin ulan?” diyerek Alevilere yüklendi.

“Namaz yok oruç yok! Seni hangi kategoriye koyayım?”

“Tarih boyunca millete arkadan hücum etmişsin. Türksen Türklüğünü bil, Müslümansan Müslümanlığını bil” diyen Mısıroğlu, Alevilere yönelik hakaretlerini şöyle sürdürdü:

“Seni hangi kategoriye koyayım? Namaz yok, oruç yok. Bin bir yalan, bin bir rezillik. Ondan sonra en iyi Müslüman benim. Müslümanlık, Hıristiyanlık değil. Haftada bir defa kiliseye gidiyo onlar, sen haftada bir sefer camiye gitmiyorsun. Sözüm bütün Aleviler için değil. Bunların böyle Alevi adını taşıyan dinsizleri için.”

Meteoroloji’den ‘beğeni’ geldi

Odatv’nin haberine göre, Alevileri hedef alan Mısıroğlu’na Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden destek gelmesi de dikkat çekti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi Twitter hesabının Kadir Mısıroğlu’nun yayınladığı hakaret videosunu “beğendiği” daha sonra hesabın “beğeniyi” geri aldığı dikkat çekti.

İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün o beğenisi:

İşte Mısıroğlu’nun nefret dolu sözleri: