ABD'de sinagoga silahlı saldırı

ABD'nin Pennsylvania eyaletinde Pittsburgh kentinde bulunan bir sinagoga silahlı saldırı düzenlendi.

ABD'de sinagoga silahlı saldırı

ABD’nin Pennsylvania eyaletinde Pittsburgh kentinde bulunan bir sinagoga silahlı saldırı düzenlendi. Sinagoga giren bir kişinin rastgele ateş etmesi sonucu çok sayıda kişi yaralandı.

Sinagoga yapılan silahlı saldırıda bir kişinin silahla ateş açması sonucu gerçekleşti. Olayda en az 8 kişinin hayatını kaybettiği çok sayıda kişinin ise yaralandığı belirtiliyor.

Olaya müdahale eden polislerle de çatışmaya giren saldırganın, 46 yaşında olduğu belirtildi. Saldırgan, yaralı olarak polise teslim oldu.

TRUMP ÖLÜM CEZASI İSTEDİ

ABD Başkanı Donald Trump Sinagog saldırısının ardından kısa bir açıklama yaptı. Olayın çok üzüntü verici olduğunu söyleyen Trump, “Bu tür saldırılar gerçekleştiren kişilere ölüm cezası verilmeli. En büyük bedeli ödemeliler. Bunu için yasalarımızı gözden geçirmek gerek. Manyağın biri içeri dalıyor ama içeridekilerin hiçbir koruması yok. Sinagog içinde silahlı bir koruma olsaydı, saldırgana karşı koyabilirlerdi, kayıp bu kadar kötü olmazdı” dedi.

Trump’ın, Pennsylvania eyaletinde ‘ölüm cezası’ olduğunu bilmemesi de ABD medyasında ve kamuoyunda tartışma konusu oldu.

KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Sinagoga AR15 tipi otomatik tüfek ve tabancalarla saldıran kişinin 48 yaşındaki Robert Bowers olduğu açıklandı.