"ABD'nin kuracağı orduya güveniyoruz"

Suriye'deki Kürtlerin oluşturduğu Kuzey Suriye Federasyonu Eşbaşkanı Favza Yusuf, Türkiye ve Suriye hükümetine karşı ABD'nin sınırda kuracağı yeni ordunun Suriye'deki Kürtleri koruyacağına inandıklarını söyledi.

Suriye’deki Kürtlerin oluşturduğu Kuzey Suriye Federasyonu Eşbaşkanı Favza Yusuf, Türkiye ve Suriye hükümetine karşı ABD’nin sınırda kuracağı yeni ordunun Suriye’deki Kürtleri koruyacağına inandıklarını söyledi.

Reuters’a konuşan Yusuf, Suriye’de 7 yıldır süren savaşta siyasi çözümün halen uzakta olduğunu ve bu durumun ülkedeki Kürtler ve Araplar için büyük risk oluşturduğunu belirtti.

Türkiye’nin ya da Suriye ordusunun kendilerine “saldırabileceğini” savunan Yusuf, “Böyle bir saldırıyı önlemek için diğerleriyle sınırlarımızı koruyacak caydırıcı bir güç olası gerekiyor. Kurtardığımız toprakları korumalıyız” dedi.

Suriye’de 2014’ten bu yana IŞİD’le “mücadele eden” ABD öncülüğündeki koalisyon, içinde YPG’nin de yer alacağı 30 bin kişilik yeni bir sınır gücü kuracağını açıklamıştı. ABD’nin Türkiye ve Irak sınırında yeni ordu kurma planını açıklamasının ardından, Türkiye’nin yanı sıra Rusya ve Suriye hükümetinden de sert açıklamalar gelmişti.