Ambulans verilmediğinden sedyeyle taşınan yaşlı kadın hayatını kaybetti

Kayseri'de Develi ilçesinde ambulans verilmediği iddiasıyla sedye ile yakınlarının taşıdığı 72 yaşındaki Naciye Törk, tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Ambulans verilmediğinden sedyeyle taşınan yaşlı kadın hayatını kaybetti

Kayseri’de Develi ilçesinde ambulans verilmediği iddiasıyla sedye ile yakınlarının taşıdığı 72 yaşındaki Naciye Törk, tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Kayseri’nin Develi ilçesinde yaşayan KOAH hastası Naciye Törk, fenalaşınca ambulansla ERÜ Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi’nin acil servisine getirilmiş, buradaki ilk müdahalenin ardından ise göğüs hastalıkları bölümüne sevk edilmişti. Hastanede bir gün kalan Naciye Törk, taburcu edilmiş ancak hastanın kardiyoloji bölümünde de muayene edilmesi gerektiğini söylenmişti. İddiaya göre, ailesi, Naciye Törk’ü kardiyoloji bölümüne götürmesine rağmen aynı gün işlem yapılamayacağı gerekçesiyle hastanın ‘yatış’ işlemi yapılmamıştı. Naciye Törk’ü Develi’ye götürmeye karar veren ailesi, ambulans talebinde bulunmasına rağmen hastane taburcu olan hastaya ambulans verilemeyeceği söylemiş ve ailesi ‘kendi imkanları’ ile hastayı götürmeye çalışmıştı.

Hastayı sedyeyle hastaneden çıkaran aile, kampüsten yaklaşık 700 metre uzaklıkta park halindeki araçlarına doğru götürmüş, hastane yönetimi ise tepkiler üzerine Naciye Törk’ün kardiyoloji bölümüne yatışını sağlamıştı.

Erciyes Üniversitesi Kardiyoloji Bölümü’nde tedavi altında olan ve yoğun bakımda tutulan Törk’ün, dün sabah saat 06.30 sıralarında sağlık durumu iyice ağırlaştığı ve doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadığı açıklandı.

Naciye Törk’ün oğlu Vedat Törk ise “Annem 5 gün Kardiyoloji Bölümü’nde yoğun bakımda yatıyordu. Acı haber dün geldi. Sabah saatlerinde annemim doktoru aradı ve kaybettiğimizi söyledi. Dün de yine Develi ilçesinde Çarşı Camisi’nde öğle namazı sonrası cenaze namazını kıldık ve annemizi Çomaklı Mahallesi’nde son yolculuğuna uğurladık. Allah destek veren herkesten razı olsun, mekanı cennet olsun” diye konuştu.