Bahçeli’nin ilk adayı Abdullah Gül müydü?

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün olası adaylığına sert açıklamalarla karşı çıkan MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin 2014’te Gül’e 'çatı adaylığı' teklifi götürdüğü öne sürüldü.

Bahçeli’nin ilk adayı Abdullah Gül müydü?

24 Haziran seçimlerinde Erdoğan’a karşı ‘çatı aday’lığı konuşulan isimlerden 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 2014 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi MHP’den teklif aldığı öne sürüldü.

Saadet Partisi’ne yakınlığıyla bilinen Milli Gazete‘de yer alan haberde 2014 yılındaki seçimlerde Devlet Bahçeli’nin, Ekmeleddin İhsanoğlu’ndan önce dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ‘muhalefetin ortak adayı’ olması konusunda teklifte bulunduğu iddia edildi. Ancak Gül’ün bu teklifi reddetmesi üzerine Bahçeli aynı teklifi Ekmeleddin İhsanoğlu’na götürdü. Bilindiği üzere Ekmeleddin İhsanoğlu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Tayyip Erdoğan’a karşı CHP ve MHP’nin ortak adayı olarak gösterilmişti.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Gül’ün adaylığı ile ilgili tartışmalara ilişkin Twitter hesabından, “Gül’ün adaylığı üzerine çok sinsi bir kamuoyu hazırlama stratejisi devrededir. FETÖ işbaşındadır. PKK razıdır. Türkiye düşmanları heyecanlıdır”  demişti. Bilindiği gibi Ekmeleddin İhsanoğlu 2014’teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Tayyip Erdoğan’a karşı CHP ve MHP’nin ortak adayı olarak gösterilmişti.

http://gazetemanifesto.com/2018/04/24/bahceliden-gul-tweetleri-pensilvanyanin-tezgahina-nasil-duser-vahsi-truva-atina-nasil-biner/