Erdoğan, Cumhuriyet ve Atatürk düşmanı Mısıroğlu'nu eleştirdi ama...

Erdoğan, 'Hocam' diye selamladığı, hastanede ziyaret ettiği gerici tarihçi Kadir Mısıroğlu'nun İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'la ilgili sözlerine eleştiri getirdi.

Erdoğan, Cumhuriyet ve Atatürk düşmanı Mısıroğlu'nu eleştirdi ama...

Cumhuriyet, Atatürk ve laiklik düşmanlığını her fırsatta açıkça dile getirmekten çekinmeyen ‘Saray tarihçisi’ Kadir Mısıroğlu’nu hastanede ziyaret eden AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısıroğlu’nu eleştirdi. Ancak Erdoğan’ın eleştiri konusu Mısıroğlu’nun gericiliği değil, İstiklal Marşı’nın şairi Mehmet Akif Ersoy’la ilgili sözleri oldu.

Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’na ‘Korkma’ ifadesiyle başlamasına ”80 sene sonra Yunan’ı hala Sakarya’da mı vehmediyorsun da ‘Korkma’ diye başlatıyorsun. ‘Niye korkacağım lan, dünya benden korksun’ desene. Mehmet Akif serserinin teki” gibi açıklamalarla tepki gösteren Mısıroğlu’na AKP Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada yanıt verdi.

İSİM VERMEDEN ELEŞTİRDİ

İstiklal Marşı’nın neden ‘Korkma’ sözüyle başladığını yorumlarken, Mısıroğlu’nu isim vermeden eleştiren Erdoğan,  şunları söyledi:

“Peygamber efendimizin Hicret sırasında kaldığı mağarada biliyorsunuz Hz. Ebubekir’i teskin etmek için ve yüce kitabımızda da zikredilen ‘Korkmaz Allah bizimle beraberdir’ ayeti var ya, işte bu lafzın ‘Korkma’ kısmının İstiklal Marşımızın başına yerleştirilmiş olmasının sebebi de budur. Birileri burada farklı yerlere çekip bunu beşer planındaki ‘korkmak-korkmamak’ gibi anlayıp da o ‘korkmak’tan almasın. Bu orada geçmiştir, Akif merhum onu o anlayışla oraya yerleştirmiştir. Onunla İstiklal Marşımızı oluşturmuştur.”