Çavuşoğlu'ndan İdlib açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İdlib'teki tırmanan gerginliğe ilişkin, "Astana Anlaşması'nın devamı için temaslarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Çavuşoğlu'ndan İdlib açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İdlib’teki tırmanan gerginliğe ilişkin, “Astana Anlaşması’nın devamı için temaslarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu , ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’in Türkiye’yi ziyareti kapsamında yarın gerçekleştirelecek görüşmeye ilişkin, “Biz kendisini tanıyoruz. Suriye Özel Temsilcisi olarak atanmasını önemli buluyoruz. Amerika’nin PKK/YPG’ye verdiği desteği gündeme getireceğiz” dedi.

“İDLİB OPERASYONU FELAKET OLUR”

Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon faaliyetlerinde yaşanan gerginlikle ilgili ise, “Gerekli tedbirlerin alınmasını sağladık. Sondajlara başlayabiliriz. Hazırlığını Enerji Bakanlığı yapıyor, sonbaharda böyle bir sondaj başlayabilir” dedi.

Bakan Çavuşoğlu, gelen sorular üzerine İdlib’deki durumla ilgili olarak da İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’in, geçen hafta Ankara’da olduğunu hatırlatıp şöyle devam etti:
“Savunma Bakanımız ve MİT Başkanımızla beraber Moskova’ya gittik. Şimdi askerlerimiz arasında, istihbaratlarımız arasında, Dışişleri Bakanlığımız da katılıyor, bu konuda görüşmeler sürüyor. Nasıl engellenir, nasıl bundan sonra buralarda adımlar atılır, terör örgütlerine karşı birlikte neler yapılabilir, bunları konuşuyoruz. Ama her zaman söylediğimiz bir şey var; İdlib’te ateşkesin bozulması, rejimin saldırması, Suriye ve bu bölge için bir felaket olur. İnsani bakımdan, güvenlik ve her bakımdan gerçekten tam bir felaket olur”.