Halkbank Genel Müdürü'nden 'dolar' açıklaması: Sakin olun, gerçeği yansıtmıyor

Dolar/TL'nin rekor üstüne rekor kırması karşısında Halkbank Genel Müdürü de AKP cenahının 'gerçeği yansıtmıyor' nakaratını sürdürdü.

Halkbank Genel Müdürü'nden 'dolar' açıklaması: Sakin olun, gerçeği yansıtmıyor

Dolardaki önü alınamayan hızlı yükselişle alakalı değerlendirmelerde bulunan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “Kurdaki değişimin reel gerçeklere dayanmadığını, Türkiye’nin makroekonomisi güçlü olan temele dayanmadığını görüyoruz” diyerek, ‘sakin olma’ çağrısı yaptı.

Bloomberg HT‘ye konuşan Arslan, dövizde yaşanan hareketliliğin son birkaç aydır yurt dışı kaynaklı dalgalanmalar nedeniyle olduğunu söylerken, “Birincisi, ABD’de faizlerin yükseliş trendine girmesi ve ABD tahvil faizlerinin yüzde 3’ün üzerine çıkması. İkincisi gelişmekte olan ülkelerde yerel paraların değer kaybı, üçüncüsü de petroldeki artış. Bu üçlü mekanizma bir araya geldiğinde biz de etkilendik.” ifadelerini kullandı.

Her gün müşterilerle görüştüklerini belirten Arslan, “Tüketim ve yatırım tarafında hayat sürüyor, çarklar dönüyor. Finans tarafı ile reel ekonomi tarafında bir denge olması lazım. Son dönemde yapılmaya çalışılan, finans tarafında ‘dayak atmaya’ yönelik bir anlayışa doğru gittiğini görüyoruz. Kurdaki değişimin reel gerçeklere dayanmadığını, Türkiye’nin makroekonomisi güçlü olan temele dayanmadığını görüyoruz.” dedi.

“BİZDE DÜŞÜŞ YOK”

“Şu anda Halkbank’ın hisselerinin yüzde 75’i yabancılarda. Bizde bir düşüş yok, tam tersine hisse fiyatlarında çıkış var.” diyen Halkbank Genel Müdürü, “Kurdaki hareketler gerçeği yansıtmıyor, bir takım kesimler panik havası yaratmaya çalışıyor. Bu tür kısa dönemli dalgalanmaları geçmişte de çok gördük. Sakin olmakta fayda var.” diye konuştu.