İbrahim Karagül: Afrin operasyonu neyse önümüzdeki seçimler de odur, herkes safını seçsin

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, yerel seçimleri Afrin Operasyonu'na benzetti, herkesi "safını seçmeye" çağırdı.

İbrahim Karagül: Afrin operasyonu neyse önümüzdeki seçimler de odur, herkes safını seçsin

AKP’nin başta Suriye’de olmak üzere çuvalladığı dış politikadaki manevralarına en hızlı uyum sağlayıp her defasında yeni bir “hikaye” yazmasıyla bilinen Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, yerel seçimlere ilişkin yazısında provokatif ifadeler kullandı.

AKP’nin emek düşmanı ve emperyalizmle işbirliğini ilke edinen yüzünü “vatan”, “millet”, “milli kimlik”, “milli eksen” gibi kavramlarla kapatmaya çalışan Karagül, “Afrin operasyonu neyse önümüzdeki seçimler de odur. Ondan sonra büyük Türkiye’ye omuz verme davası da odur! Herkes yerini seçsin..” dedi.

Karagül’ün yazısında o bölüm şöyle:

“Türkiye Ekseni” güçlüdür, daha da güçlenecektir. Seçim ittifakı şeklinde başlayan ortaklıklar daha da zeminini güçlendirecektir. Ülkemiz, yarının dünyasına hazırlanmaktadır.

Herkes safını seçsin, biz vatan eksenindeyiz

Vatan ekseninde, tarih ekseninde, milli kimlik ekseninde düşünen herkes bu dayanışma hattında yerini almalıdır. Çünkü, bir coğrafya inşası, bir tarih hesaplaşması var önümüzde.

Türkiye’nin yeni yükseliş dönemini biçimlendiren kurucu nesil, kurucu kadrolar büyük adımlar atıyor. Bu, yüzyıl sonra gelen fırsattır. Küçük hesaplara kapılanlar tarihin yanlış sayfalarında kaybolup gidecek.

Biz yerimizdeyiz, milli eksenin, mücadele cephesinin en ön safındayız. Bunda zerre miktarda tereddüt etmeyeceğiz.. Afrin operasyonu neyse önümüzdeki seçimler de odur. Ondan sonra büyük Türkiye’ye omuz verme davası da odur! Herkes yerini seçsin..”