Kadın sinemacılardan Flormar işçileriyle dayanışma: Boykot kararı aldılar

Kadın sinemacılar, direnişteki Flormar işçilerine destek ziyaretinde bulundu, Flormar ürünlerini boykot edeceklerini açıkladı.

Kadın sinemacılardan Flormar işçileriyle dayanışma: Boykot kararı aldılar

Oyuncular Sendikası, Filmmor, Mor Yapımcılar ve Mor Dayanışma, direnişin 22’nci gününde Flormar işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu. Sinemacı kadınlar, Petrol-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan Flormar işçileri sendikal haklarıyla işlerine geri dönene dek Flormar’ı boykot edeceklerini duyurdu.

Evrensel‘in aktardığına göre, dayanışmaya gelen kadın sinemacılar, işçiler tarafından “Yaşasın kadın dayanışması”, “Kadın dayanışması güzelleştirir” sloganlarıyla karşılandı.

‘PATRONLAR HAK ARAYANI SEVMEZ, ÖRGÜTLENME İSTEMEZ’

Ziyarete gelen kadınlar adına konuşan oyuncu Füsun Demirel, bu direnişin aynı zamanda bir kadın direnişi olduğuna dikkat çekti. Demirel, “Patronlar hakkını arayanı sevmez, örgütlenme istemez. Ben de 3 yıldır işimi, mesleğimi yapamıyorum. Ekranlar bana kapalı. Buradaki arkadaşlarımla duygum bir. Hakkınızı, hakkımızı alana kadar birlikteyiz” dedi.

Filmmor’dan Melek Özman ise “Buraya gelemeyen ama sizinle dayanışma duygularını paylaşan çok sayıda kadın sinemacı var, size onların selamını getirdim. Buradaki direniş bizi de çok heyecanlandırıyor. Yaşasın kadın dayanışması” diye konuştu.

Sinemacı kadınlar, işçiler işlerine sendikalı olarak geri dönene dek Flormar ürünlerini boykot edeceklerini vurguladı.

“EZGİ MOLA BİZİ HÜSRANA UĞRATTI”

Dayanışma ziyaretleri sonrasında konuşan kadın işçilerden Ayşe, “Ben direnişe başlarken bu kadar ses getireceğini düşünmemiştim, ama gördüm ki haklı olan hakkını savunursa destekçisi çok oluyor. Direnişe başladığımız günden beri güçlendiğimi hissediyorum. Kadınların dayanışması bize sesimizi her yere ulaştırdığımızı hissettiriyor” dedi.

İşçilerden biri de sosyal medyada direnişe destek olan oyuncuların onları çok mutlu ettiğini, ama Ezgi Mola’nın önce destek verip sonra Flormar’ın “Onlar yasa dışı eylemler yaptılar” açıklamasını paylaşarak kendilerini hüsrana uğrattıklarını anlattı. “Ezgi Mola keşke bizi de dinleseydi” diyen işçi kadın, “Peki sizi dinlese ne söylersiniz” sorusuna “Ona bizim sendikalaşma sürecimizde fabrikada patronların neler yaptığını anlatırdım. Burada ekmeğimiz için, daha iyi çalışma koşulları için sendikalaşmak istediğimiz ama patronun sendikalaşma mücadelemizi yasa dışı göstermeye çalıştığını anlatırdım” diye yanıt verdi.

http://gazetemanifesto.com/2018/05/31/direnisteki-flormar-iscisi-konustu-bu-ates-daha-nice-fabrikalara-sicrayacak/